Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε στη σειρά με την Καβάλα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών, καθώς νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες την Ενωση. Ο Δικέφαλος επικράτησε και στην Καλαμίτσα, αυτήν τη φορά με 64-62 και ετοιμάζεται να παίξει… τα ρέστα του κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οπως όμως και στο πρώτο ματς στην Πυλαία (65-61), ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε αρκετά για να καταβάλει την αντίσταση του συγκροτήματος του Δημήτρη Πρίφτη, στην πρώτη της παρουσία στα πλεί οφ. Ωστόσο, δύο βολές του Στίγκερς δέκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης έδωσαν την πρόκριση στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου.

Με αυτόν τον τρόπο, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» για το Eurocup, αλλά σίγουρα θα επιδιώξει το κάτι παραπάνω. Την πρόκριση στη Euroleague της επόμενης σεζόν. Φυσικά, κόντρα στο Τριφύλλι το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι, αλλά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης θα δοθεί (τουλάχιστον) μια καλή ευκαιρία, προκειμένου να μετρήσει δυνάμεις για τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 35-34, 51-53, 62-64
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΚΑΒΑΛΑ (Δημήτρης Πρίφτης):
ΜάκΙντος 4, Παλάσιο 22 (1), Κοστόφ 10 (1), Παπανικολάου, Στεφανίδης 1, Σίμονς 8, Γεωργάκης, Γιόροβιτς 7 (1), Καραποστόλου 2, Αγγελόπουλος 8.
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 13 (1), Κρίστμας 3 (1), Αποστολίδης 2, Δέδας 13 (3), Ντόζιερ 15, Στίγκερς 2, Μπούλιαν 4, Γιαννακίδης 3 (1), Καλλές, Γκετσέφσκι 9 (1).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς-Παπαπέτρου-Ψαριανός

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ