Το απόγευμα της Μ.Δευτέρας το τελευταίο αντίο στον Ν.Παπάζογλου
Στις 4 το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας θα πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο στον Νίκο Παπάζογλου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με την επάρατο. Η κηδεία του αγαπημένου καλλιτέχνη θα γίνει από τον ναό του Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα.
Στις 4 το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας θα πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο στον Νίκο Παπάζογλου, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 63 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με την επάρατο. Η κηδεία του θα γίνει από τον ναό του Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα.
Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1948 στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου ξεκίνησε την πορεία του στο μουσικό στερέωμα της χώρας.
Ξεκινώντας από νωρίς την πορεία του στη μουσική με τους Olympians, στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ο Ν.Παπάζογλου βρέθηκε στο Άαχεν με τους Zealot, και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το Μιλάνο, επέστρεψε στη Ελλάδα.
Έγινε γνωστός μετά τη συνεργασία του με τον Μανώλη Ρασούλη, το Nίκο Ξυδάκη και το Διονύση Σαββόπουλο, επηρεάζοντας με τη σειρά του πλήθος Ελλήνων μουσικών της επόμενης γενιάς.
Με τους Ρασούλη, Ξυδάκη και Σαββόπουλο, έβαλε το 1978 την υπογραφή του στην «Εκδίκηση της Γυφτιάς», που τον καθιέρωσε.
Στην Τούμπα, δημιούργησε το στούντιο Αγροτικόν, όπου ηχογραφούσε τις δουλειές του, ενώ συνεργάστηκε, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, με τον Μανώλη Λιδάκη, το Λουδοβίκο των Ανωγείων, τη Νένα Βενετσάνου και τη Γλυκερία. Με το συγκρότημα «Λοξή Φάλαγγα» έδινε συναυλίες το καλοκαίρι σε ολόκληρη τη χώρα.
Στους δίσκους του συγκαταλέγονται «Τα Δήθεν», το «Χαράτσι», το «Μέσω Νεφών» το «Όταν κινδυνεύεις, παίξε την πουρούδα» και, τελευταία, η «Μάισσα Σελήνη».
Eκφράζοντας τα συλλυπητήριά στους οικείους του Ν.Παπάζογλου, ο υπουργός Πολιτισμού Π.Γερουλάνος ανέφερε πως η επίδρασή του υπήρξε καθοριστική στην πορεία του ελληνικού τραγουδιού και πως τα τραγούδια και η φωνή του Νίκου Παπάζογλου είναι «πολύτιμος θησαυρός της μουσικής μας κληρονομιάς και ειδοποιό στοιχείο της μουσικής μας ψυχοσύνθεσης».
Ο Νίκος Παπάζογλου αφήνει πίσω του τη γυναίκα του Βαρβάρα και τα δύο τους παιδιά, τον Αλέξανδρο και την Αδελαΐδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
- Χοκς – Μπακς 110-112: Νίκη – ανάσα στην Ατλάντα με «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
- Δεληβοριάς για τις δηλώσεις Καρυστιανού: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαβούλευση»
- Θανατική ποινή: Ανησυχητική αύξηση παγκοσμίως το 2025
- Αναστασίου: «Χρειαζόμαστε ενίσχυση – Kάθε ματς είναι κρίσιμο»
- Συμβούλιο Ειρήνης: Η Γαλλία απορρίπτει την πρόσκληση του Τραμπ – Φοβάται ότι θέλει να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ




