Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις την Τετάρτη με Διυπουργική και Υπουργικό

Βαρύ το πρόγραμμα των υπουργών την Τετάρτη με αλλεπάλληλες συσκέψεις τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα. Πρώτη συνεδριάζει η διυπουργική για τις αποκρατικοποιήσεις, ακολουθεί Υπουργικό Συμβούλιο με πέντε νομοσχέδια στην ατζέντα του, ενώ στην Ιπποκράτους θα διεξάγονται συζητήσεις για τα προβλήματα κάθε Περιφέρειας με τις ηγεσίες των υπουργείων να δίνουν απαντήσεις.

Default Administrator

Βαρύ το πρόγραμμα των υπουργών την Τετάρτη με αλλεπάλληλες συσκέψεις τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα.

Από τις 9:30 το πρωί συνεδριάζει η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, όπου θα συζητηθεί το πρώτο πακέτο αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, η διυπουργική επιτροπή θα ορίσει τους συμβούλους για τις πρώτες επιχειρήσεις που θα αποκρατικοποιηθούν, αλλά και για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με πρώτο στην ατζέντα το Ελληνικό.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν εκτός από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, οι Δ. Ρέππας, Μ. Χρυσοχοΐδης και Τ. Μπιρμπίλη. Ο Χ. Παμπούκης πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο και δεν θα είναι παρών. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο και η Βουλή για το πρώτο νομοσχέδιο αποκρατικοποιήσεων, έπειτα από συνεννόηση και με την τρόικα. Ως το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα έχουν οριστεί σύμβουλοι για τη συντριπτική πλειονότητα των σχεδίων αποκρατικοποίησης.

Στις 11 το πρωί η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου μαζί με το πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Αλ. Λυκουριώτη θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για το πόρισμα του ΕΣΥΠ σχετικά με τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση.

Μια ώρα αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου, το Υπουργικό Συμβούλιο με πέντε νομοσχέδια στην ατζέντα του. Ο Κ. Σκανδαλίδης θα παρουσιάσει το θεσμικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου. Η Τίνα Μπιρμπίλη θα ενημερώσει για τη διαδρομή και την εγκατάσταση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και τους αγωγούς φυσικού αερίου Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας – Βουλγαρίας. Επίσης θα ενημερώσει για τον νόμο πλαίσιο για τα απόβλητα.

Ακολούθως, ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Επίσης, θα ενημερώσει για τη σύσταση γενικής γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης θα παρουσιάσει το σχέδιο νόμου για την «καλή νομοθέτηση».

Συσκέψεις στην Ιπποκράτους

Στις 2 το μεσημέρι ξεκινά η συζήτηση των προβλημάτων ανά Περιφέρεια. Πρώτες στη λίστα οι περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος, εκτός των άλλων κομματικών στελεχών, οι ηγεσίες οκτώ υπουργείων, οι οποίες καλούνται να δώσουν απαντήσεις στα τοπικά προβλήματα.

Για την έναρξη της πορείας προς την Εθνική Συνδιάσκεψη συνεδριάζουν και οι εισηγητικές επιτροπές. Δεν είναι βέβαιο ότι θα παρευρεθούν όλοι οι υπουργοί, καθώς η διαδικασία συμπίπτει με το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά έχουν κληθεί οι ηγεσίες των υπουργείων Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Παιδείας και Θαλασσίων Υποθέσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο