Ακολουθούν δύσκολα χρόνια, λέει η νέα πρόεδρος του ΟΜΕΔ
Τη συμβολή όλων των μεσολαβητών και διατητών του ΟΜΕΔ για να αντιμετωπιστούν τα «μη δύσκολα χρόνια που ακολουθούν» ζήτησε η νέα πρόεδρος του Οργανισμού Βικτωρία Δούκα κατά την τελετή εγκατάστασης του νέου ΔΣ. Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη ανέφερε ως στόχο του υπουργείου την ενίσχυση της συμφιλίωσης των κοινωνικών εταίρων μέσω των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και με εμβάθυνση της συνεργασίας και του διαλόγου ανάμεσά τους, δηλώνοντας σίγουρη ότι ο ΟΜΕΔ θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση
Τη συμβολή όλων των μεσολαβητών και διατητών του ΟΜΕΔ για να αντιμετωπιστούν τα «μη δύσκολα χρόνια που ακολουθούν» ζήτησε η νέα πρόεδρος του Οργανισμού Βικτωρία Δούκα κατά την τελετή εγκατάστασης του νέου ΔΣ την Παρασκευή.
Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη ανέφερε ως στόχο του υπουργείου την ενίσχυση της συμφιλίωσης των κοινωνικών εταίρων μέσω των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και με εμβάθυνση της συνεργασίας και του διαλόγου ανάμεσά τους, δηλώνοντας σίγουρη ότι ο ΟΜΕΔ θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.
«Είναι η πρώτη φορά που στο ΔΣ του ΟΜΕΔ εκπροσωπούνται αποκλειστικά οι κοινωνικοί εταίροι και η εκλογή του προέδρου γίνεται με ομόφωνη απόφαση» τόνισε η υπουργός, προσθέτοντας ότι ο νέος νόμος για τον ΟΜΕΔ «ενδυναμώνει αποφασιστικά τον ρόλο του Οργανισμού και τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων».
Η Λ.Κατσέλη τόνισε ότι η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει αίσθηση ανασφάλειας στην κοινωνία και ότι στις συνθήκες αυτές, είναι πολύ σημαντική η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.
Η νέος πρόεδρος του ΟΜΕΔ αναφέρθηκε στη στελέχωση των νέων Σωμάτων μεσολαβητών και διαιτητών και ανέφερε ότι κατόπιν αποφάσεως της υπουργού Εργασίας πήρε παράταση από το τέλος Μαρτίου έως το τέλος Ιουνίου.
Σύμφωνα με το νόμο, οι μεσολαβητές και οι διαιτητές προσλαμβάνονται με τριετή θητεία, η οποία είναι ανανεώσιμη με δυνατότητα μεταβολής της ιδιότητας του μεσολαβητή ή του διαιτητή κατά την προηγούμενη θητεία τους.
Προκειμένου να ανανεωθεί η θητεία τους επανακρίνονται σύμφωνα με όσα ορίζει ειδικός κανονισμός με αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που λαμβάνεται με την θετική απόφαση τουλάχιστον 7 από τα 9 μέλη.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει την υποχρέωση να επαναπροκηρύξει τις θέσεις των μεσολαβητών διαιτητών, οδηγώντας τον ΟΜΕΔ σε βαθιά αναδιοργάνωση. Το δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα έχουν και οι μεσολαβητές διαιτητές που υπηρετούν ήδη σε αυτόν.
Υπενθυμίζεται ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με πρόεδρο τη Βικτωρία Δούκα, απαρτίζεται από τους Ρένα Μπαρδάνη (εκπρόσωπο ΣΕΒ), Νίκο Βεργάδο, (εκπρόσωπο ΓΣΕΒΕΕ), Αντώνη Μέγγουλη (εκπρόσωπο ΕΣΕΕ) και Θεόδωρο Δεληγιαννάκη, Έλλη Βαρχαλαμά και Σοφία Καζάκου (εκπρόσωποι ΓΣΕΕ).
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.