Μείωση πάνω από 5,5% στις πωλήσεις κινηματογραφικών εισιτηρίων στην Ελλάδα το 2010
Μείωση της τάξης του 5,6% σημείωσαν οι πωλήσεις κινηματογραφικών εισιτηρίων στην Ελλάδα το 2010. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου, πουλήθηκαν στη χώρα μας 11,6 εκατομμύρια εισιτήρια, σε σχέση με τα 12,3 εκατομμύρια που είχαν πουληθεί το 2009.
Μείωση της τάξης του 5,6% σημείωσαν οι πωλήσεις κινηματογραφικών εισιτηρίων στην Ελλάδα το 2010. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου, πουλήθηκαν στη χώρα μας 11,6 εκατομμύρια εισιτήρια, σε σχέση με τα 12,3 εκατομμύρια που είχαν πουληθεί το 2009.
Σε συνολικό επίπεδο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Παρατηρητήριο εκτιμά ότι σημειώθηκε πτώση
2% στην πώληση εισιτηρίων, τα οποία ανήλθαν στα 961 εκατομμύρια, ωστόσο τονίζει ότι υπήρξαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των αγορών.
Ο αριθμός των εισιτηρίων μειώθηκε σε έντεκα ευρωπαϊκές χώρες και αυξήθηκε σε δώδεκα, από το σύνολο των 23 χωρών που είχαν διαθέσιμα στοιχεία για το προηγούμενο έτος.
Μεταξύ των χωρών που εμφάνισαν αύξηση σε σχέση με το 2009 ήταν η Ιταλία, όπου κόπηκαν 123,4 εκατομμύρια εισιτήρια, πετυχαίνοντας αύξηση της τάξης του 11% και τον μεγαλύτερο αριθμό εισιτηρίων από το 1987.
Ρεκόρ και στη Γαλλία, όπου σημειώθηκε αύξηση 2,7% και πωλήθηκαν 206,5 εκατομμύρια εισιτήρια, τα περισσότερα δηλαδή από το 1967.
Από την άλλη πλευρά, πτώση είχαμε στη Γερμανία (-13,5%), στην Ισπανία (-11,7%), αλλά και στην Αγγλία (-2,4%).
Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Ρωσία συνεχίζεται η τάση ανάπτυξης που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς για το 2010 η αύξηση στα εισιτήρια υπολογίζεται στο 19,5%.
Με 165,5 εκατ. εισιτήρια η ρωσική αγορά έχει σχεδόν πλησιάσει σε μέγεθος τη βρετανική.
Με θετικό πρόσημο έκλεισε και για την Τουρκία η χρονιά, αφού πουλήθηκαν 41,1 εκ. εισιτήρια διαμορφώνοντας την αύξηση -σε σύγκριση με το 2009- στο 11,3%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μίλων – Ολυμπιακός 0-3 σετ: Άνετα οι ερυθρόλευκες στη Νέα Σμύρνη
- Παίζει τα… ρέστα του ο Φρανκ – «Τελικός» για τον Δανό, το παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ
- Αποκαλυπτικές εικόνες για τα νοσοκομεία της χώρας – Ράντζα σε «Αττικόν» και «Λαϊκό»
- Δύο χρόνια προετοίμαζε την εξαφάνισή της η 16χρονη Λόρα – Στο εξωτερικό ερευνούν οι αρχές
- Κουτσούμπας: Τους ενοχλεί η μαζικότητα των αγώνων και το ανεβασμένο κύρος του ΚΚΕ μέσα σε αυτούς
- Δρομείς από όλο τον κόσμο συρρέουν σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης για το Cretan Backyard Ultra



