Ριζική αλλαγή στη χρηματοδότηση της Έρευνας προανήγγειλε η Άννα Διαμαντοπούλου
Ριζική αναδιάρθρωση του τρόπου χρηματοδότησης των ερευνητικών προγραμμάτων προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας. Στο εξής, τα κονδύλια θα κατευθύνονται σε πέντε συγκεκριμένους τομείς, ώστε να έχουν αποτελέσματα στην παραγωγή και την οικονομία της χώρας: Αγροβιοτεχνολογία, Πράσινη Ανάπτυξη και Ενέργεια, Πληροφορική και Τεχνολογία, Χημικά Προϊόντα και Ιατρική.
Ριζική αναδιάρθρωση του τρόπου χρηματοδότησης των ερευνητικών προγραμμάτων προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας. Στο εξής τα κονδύλια θα κατευθύνονται σε πέντε συγκεκριμένους τομείς, ώστε να έχουν αποτελέσματα στην παραγωγή και την οικονομία της χώρας.
Η Άννα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε την Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής ότι οι τομείς στους οποίους θα δοθεί έμφαση είναι: Αγροβιοτεχνολογία, Πράσινη Ανάπτυξη και Ενέργεια, Πληροφορική και Τεχνολογία, Χημικά Προϊόντα και Ιατρική.
«Πρώτη φορά έχουμε σχέδιο με συγκεκριμένους τομείς και χρονοδιαγράμματα που συνδέουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας με τις στόχους και τις ανάγκες της» δήλωσε η υπουργός.
Η κ. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε πάντως ότι τα προγράμματα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται.
Ανέφερε ακόμα ότι το 2010 ξεκίνησαν ερευνητικά προγράμματα 300 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ προς διάθεση παραμένουν πάνω από 550 εκατ. ευρώ.
Τέλος, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα προκηρυχθούν δράσεις περίπου 120 εκατ. ευρώ, ενώ το δεύτερο τρίμηνο θα διατεθούν 100 εκατ. ευρώ, κυρίως συνεργασίες επιχειρήσεων με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φιόντορ Ντοστογιέφσκι: Εν μέσω αντιφάσεων και ταλαντεύσεων
- Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου πήρε εξιτήριο
- Κήρυξη κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης για τον Δήμο Γορτυνίας
- Λαμία: Καταγγελία εγκατάλειψης παιδιού στο φάσμα του αυτισμού στα Δικαστήρια
- Απάτες: Από το myAADE, τα ΕΛΤΑ μέχρι και την Αττική Οδό – Τι να προσέξετε
- Ageism: Ο ηλικιακός ρατσισμός βλάπτει (και) την αγορά εργασίας




