Η κ. Σπυριδούλα Μπάλτσα με συνεργάτιδες έμπειρες κεντήστρες, συνεχίζουν τον αγώνα τους για να κρατήσουν ζωντανή την τέχνη του κεντήματος του τόπου τους. Αφοσιωμένες «εργάτριες», οι γυναίκες από την – γενέτειρα της καρσάνικης βελονιάς – Καρυά, αλλά και από άλλα χωριά, εργάζονται εδώ και χρόνια με μεράκι και συνέπεια.

Στην τέχνη τους αναπαράγουν και αξιοποιούν τα παραδοσιακά μοτίβα του ρόμβου, του ψαράγκαθου, την ρόδας, της λύρα, κ.α., κεντώντας αποκλειστικά με ζωϊκό μετάξι «πάνω σε πρώτης ποιότητας λινά».

Τα «κλασσικά μοτίβα» δεν περιορίζονται σε σεμέν και καρέ αλλά προσαρμόζονται σε κουβρ – λι και κουρτίνες. Τα μοναδικά αυτά κομμάτια γίνονται κατόπιν παραγγελίας.{{{ map }}}

Στο εκθετήριο της κ. Σπυριδούλας Μπάλτσα μπορεί κανείς να βρει πατροπαράδοτα υφαντά από ικανότατες ανυφάντρες του νησιού (μαλλινοσέντονα, πατανίες, καρπέτες κ.ά.), λευκά είδη και προικιά.

Σπυριδούλα Μπάλτσα, Λυγιά Λευκάδος, 31100, τηλ. 26450 71256 και 6936 835937.

in.gr Ταξίδια