
Νέος πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΠΣΑΚ και ΕΣΑΚΕ
Νέος πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε την Τετάρτη μεταξύ του ΠΣΑΚ και του
προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη σχετικά με τα σχέδια του
τελευταίου για το νέο φορολογικό καθεστώς, τις αμοιβές των μάνατζερ και
το FAT.
Νέος πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε την Τετάρτη μεταξύ του ΠΣΑΚ και του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη σχετικά με τα σχέδια του τελευταίου για το νέο φορολογικό καθεστώς, τις αμοιβές των μάνατζερ και το FAT.
Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:
«Είναι σαφές πλέον και επίσημα ότι ο ΕΣΑΚΕ έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον τον Ελλήνων παικτών και εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς.
Μετά την μονομερή απόφαση του ΕΣΑΚΕ να νομιμοποιήσει τις ομάδες οι οποίες δεν πληρώνουν τους παίκτες τους (κατάργηση FAT, τρόπος πληρωμής εκπρόσωπων), η ένωση προχωρά σε περαιτέρω παρανομίες και μονομερείς κινήσεις κατά των καλαθοσφαιριστών.
Με πρωτόγνωρη απόφαση του Δ.Σ (;) ή με πρωτοβουλία του προεδρείου του, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να καταργήσει την ελευθερία που δίνει ο νόμος στον καλαθοσφαιριστή να διαπραγματεύεται και να συμφωνεί από κοινού με την ΚΑΕ/ΤΑΚ τους όρους του συμβολαίου του.
Συγκεκριμένα, ο ΕΣΑΚΕ προχωράει σε μονομερή και απαράδεκτη αλλαγή του εντύπου συμβολαίου με την οποία προσπαθεί να καταστήσει υποχρεωτική την πληρωμή της εφορίας από τους παίκτες έστω και αν υπάρχει διαφορετική συμφωνία μεταξύ ομάδος και αθλητή! Αφού λοιπόν η νέα πολιτική επιλογή του ΕΣΑΚΕ είναι αυτή του πολέμου, την καλωσορίζουμε και επιφυλλασόμεθα».
Η απάντηση του Οικονομίδη:
«Η ανακοίνωση είναι ανακριβής. Κανείς δεν επιθυμεί τον πόλεμο. Ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Θεωρώ ότι η στοχοποίηση του προεδρείου, αναφορικά με αποφάσεις του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, αν δεν είναι επιπόλαιη είναι ιδιοτελής και εκ του πονηρού. Η σπουδή ανακοινώσεων τέτοιου ύφους, δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό, αναφορικά με τα προβλήματα του μπάσκετ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,www.sport.gr
- Μάριος Οικονόμου: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση – Εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν είναι εγκεφαλικά νεκρός
- Χαλκιδική: Ανεμοστρόβιλος σε πίστα καρτ τα πήρε όλα και τα σήκωσε – Κόβουν την ανάσα τα βίντεο
- Eλένη Χατζίδου – Ετεοκλής Παύλου: «Είμαστε στεναχωρημένοι για την ανακοίνωση λήξης της εκπομπής μας»
- Ανδρουλάκης: Χωρίς δημοκρατία και κράτος δικαίου δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη – Μαζί για την πολιτική αλλαγή
- Ισπανικά ΜΜΕ: «Δεν πάει… μόνος του στον Ολυμπιακό ο Μοντέρο»
- Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 38χρονο για τον θάνατο του 67χρονου – Τι υποστήριξε