Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, εμφανίστηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στα όσα ακούστηκαν πριν την αναμέτρηση, αλλά και στην κίνηση του ΟΠΑΠ να «φράξει» τον άσο.

«Σε τέτοια παιχνίδια, τέτοιου χαρακτήρα, πάντα ακούγεται κάτι τέτοιο. Εμείς έχουμε στόχους που κυνηγάμε, έχουμε την Ιστορία μας και τον κόσμο μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να παίζουμε κάθε ματς σοβαρά και ειδικά παιχνίδια που χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Ήταν ένα δύσκολο για πολλούς λόγους και το ξέραμε.

» Ο Λεβαδειακός ήθελε την νίκη οπωσδήποτε για να μείνει στην μεγάλη κατηγορία. Έκανε ευκαιρίες στην αρχή, αλλά μετά από δεκαπέντε λεπτά όμως, ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε και είχαμε και εμείς ευκαιρίες, που θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Οποιος έβαζε το γκολ αυτός θα ήταν νικητής.

» Ήταν ένα καλό παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι δεν είναι αδύνατο να παίζεις σε τέτοιο γήπεδο. Πάλι καλά που οι παίκτες μου κατάφεραν να παίξουν έτσι και να κάνουν τέτοια προσπάθεια. Είναι κρίμα να παίζεις σε τέτοιο γήπεδο. Δεν θέλω να κατηγορήσω τον Λεβαδειακό, αλλά έτσι είναι».

Φαράντος: «Ματς ορόσημο»

Ο Δημήτρης Φαράντος από την πλευρά του, στάθηκε στα πολύ άσχημα τελειώματα των φάσεων από τους ποδοσφαιριστές του:

«Ήταν ένα ματς ορόσημο για εμάς. Επρεπε με κάθε τρόπο να κερδίσουμε. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και κάναμε ευκαιρίες. Αυτό που μας έλειπε ήταν το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Εμείς ανοίξαμε το παιχνίδι υπερβολικά με μεγάλο ρίσκο να δεχτούμε γκολ επειδή δεν μας έκανε ο βαθμός της ισοπαλίας.

» Μάς λύγισε το άγχος και η νευρικότητα. Υπάρχει ένα παιχνίδι ακόμα, μια αγωνιστική. Σίγουρα όμως δεν κρατάμε την τύχη στα χέρια μας όπως μέχρι τώρα. Μετά το παιχνίδι μπορείς να πεις πολλά. Αν είχε βάλει ένα γκολ τότε θα λέγαμε άλλα. Πιστεύω επηρέασε το γενικότερο κλίμα. Εμείς προσπαθήσαμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι.

» Είναι γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Μάς έλειψε το γκολ κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα που έπαιζε χωρίς άγχος. Είναι σπουδαίο να θες το αποτέλεσμα και ταυτόχρονα να παίζεις χωρίς άγχος».

Αφαλώς δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει και στο θέμα της εβδομάδας και την κίνηση του ΟΠΑΠ να φράξει το ματς από την Παρασκευή.

«Είναι μια κίνηση που δεν τιμά τον ΟΠΑΠ. Αυτό διαψεύστηκε τώρα. Πολλά μάς πειράζουν αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή την διαδικασία. Όποιος έχει στοιχεία για παρασκήνιο να βγει τα πει. Αλλά να μιλάμε έτσι δεν είναι σωστό. Όπως και ο ΟΠΑΠ αν έχει κάποια στοιχεία να βγει να μας το πει».

Σάχα: «Ποιο πριμ;»

O τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Σεμπάστιαν Σάχα, τόνισε ότι δεν έχει σημασία το πριμ καθώς ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είχαν ήδη κίνητρα. Μίλησε και για τη δική του απόδοση, υπογραμμίζοντας πως με τέτοιες εμφανίσεις διώχνει κάθε αμφισβήτηση.

«Αρχικά είχαμε την σκέψη να μπούμε να κερδίσουμε. Εγώ είχα σκοπό να κρατήσω το μηδέν και θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει την νίκη. Με αυτό το τρόπο θα δίναμε αποφασιστικές απαντήσεις σε όσα ακούστηκαν μέσα στην εβδομάδα. Εγώ προσπαθώ πάντα για να κερδίζω, δεν έχει σημασία για εμένα το πριμ.

» Το πριμ ίσως να βοήθησε κάποιους αλλά όχι εμένα. Για εμένα αυτά δεν ισχύουν. Φεύγω με την γλυκόπικρη γεύση ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Σίγουρα τα φώτα και οι κάμερες όταν ο τερματοφύλακας κάνει λάθος πέφτουν κατευθείαν πάνω του. Με την προσωπική μου εμφάνιση εξάλειψα όλες τις υποψίες».

Γεωργέας: «Μας πείσμωσαν οι φήμες»

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Νίκος Γεωργέας, τόνισε ότι οι φήμες που ακούστηκαν πείσμωσαν τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

«Πολλά ακούστηκαν μέσα στην εβδομάδα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην ιστορία της ΑΕΚ. Εμεις παίξαμε για την νίκη και αυτό θα κάνουμε πάντα. Μας πείσμωσαν αυτές οι φήμες. Η ΑΕΚ ποτέ δεν θα κάτσει να χάσει παιχνίδι. Πλέον πρέπει να δουλέψουμε για να μπούμε έτοιμοι στα πλέι οφ».

Λεονάρντο: «Παίζουμε πάντα για τη νίκη»

Απάντηση στις φήμες έδωσε και ο Λεονάρντο, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του, παίζουν πάντα για τη νίκη.

«Εδώ ήρθαμε να κάνουμε ένα παιχνίδι και να το κερδίσουμε και να αποδείξουμε ότι δεν ισχύουν τα όσα ακούστηκαν. Προσπαθήσαμε να σκοράρουμε και είχαμε ευκαιρίες για να πάρουμε την νίκη. Υπήρξαν πολλά που ακούστηκαν μέσα στην εβδομάδα.

» Ο πρόεδρος ήρθε και μας προσέφερε ένα μπόνους αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τις δύο νίκες. Ημουν δύο χρόνια στον Λεβαδειακό, προσπάθησα και βοήθησα όσο μπορούσα, τώρα η οικογένεια μου είναι ευτυχισμένη που παίζω στην ΑΕΚ. Είμαι παίκτης της ΑΕΚ και κάποιοι πρέπει να το καταλάβουν. Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για την νίκη. Μία νίκη κόντρα στον Αστέρα θα μας δώσει την απαραίτητη ώθηση εν όψει των πλέι οφ».

Κόλτζος: «Αποδείξαμε πράγματα»

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του Γιώργου Κόλτζου, που υπογράμμισε ότι οι δύο ομάδες έδωσαν αποδείξεις για τους ψίθυρους που ακούστηκαν μετά τη φραγή του άσου από τον ΟΠΑΠ, στο δελτίο του στοιχήματος.

«Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι το οποίο είχε δηλητηριαστεί καθ` όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Και οι δύο ομάδες απέδειξαν στον αγωνιστικό χώρο ότι τίποτα από αυτά δεν ίσχυε. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα που κατά την γνώμη μου από την μέση και μπροστά είναι η πιο ποιοτική ομάδα στην Ελλάδα. Καμιά ελληνική ομάδα δεν μπαίνει στην διαδικασία να δώσει παιχνίδια. Πριν το σημερινό ματς, η Ξάνθη εξαρτιόταν από εμάς, τώρα εξαρτόμαστε εμείς από την Ξάνθη».

Αγκάλι: «Δύσκολο να σκοράρουμε»

Από την πλευρά του ο Αγκάλι μίλησε για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού:

«Ήταν δύσκολο να σκοράρουμε και να κερδίσουμε την ΑΕΚ. Το ξέραμε από την αρχή. Παίξαμε καλά και είχαμε ευκαιρίες. Τώρα πρέπει να είμαστε θετικοί και πρέπει να κερδίσουμε και να δούμε τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι».

Επεισόδια και συλλήψεις στην Λιβαδειά!

Δεν έλειψαν τα απρόοπτα στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία και είχε να κάνει με την παρουσία οπαδών της «Ένωσης» στην πόλη, για να παρακολουθήσουν το ματς. Κάποιοι από αυτούς συγκρούστηκαν με την Αστυνομία, που συνέλαβε 27 άτομα, μεταξύ των οποίων επτά ατόμων που υποστήριξαν ότι έβλεπαν το παιχνίδι σε… καφετέρια!

Οι φίλοι της «Ένωσης» αψήφησαν το νόμο περί απαγόρευσης των μετακινήσεων, βρέθηκαν στην Λιβαδειά αλλά από νωρίς το μεσημέρι αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία έστελνε πίσω όσα αυτοκίνητα είχαν διακριτικά της ΑΕΚ, ενώ περικύκλωσαν και απαγόρευσαν την είσοδο στο γήπεδο σε 300 άτομα, που είχαν πάντως εισιτήριο!

Το εν λόγω μέτρο αφορούσε τους ήδη συγκεντρωμένους στο κέντρο της Λιβαδειάς από το πρωί της ίδιας ημέρας, με σκοπό να τους αποτρέψουν από το να βρεθούν στις εξέδρες του σταδίου. Ωστόσο, οι περισσότεροι κατάφεραν να βρεθούν σε γύρω σπίτια, οικοδομές και άλλα κτίρια, παρακολουθώντας τελικά το παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προκλήθηκαν μικροεπεισόδια με την Αστυνομία που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών φίλων της Ενωσης, αλλά και τη σύλληψη 20 εξ αυτών.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως, έχει να κάνει με τη σύλληψη επτά ακόμα ατόμων που βρίσκονταν σε καφέ παρακολουθώντας το παιχνίδι και απλώς έφεραν… διακριτικά, μπλούζες και κασκόλ!

Απαντες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και μετά από αρκετές ώρες εξονυχιστικού ελέγχου, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 24 ενώ μέχρι τα μεσάνυκτα αναμενόταν να αφεθούν και οι άλλοι τρεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr