Γκάφα παραγωγού του «Hurt Locker» προκαλεί προβλήματα στην κούρσα των Όσκαρ
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στο κινηματογραφικό στερέωμα η «γκάφα» ενός εκ των παραγωγών της ταινίας Hurt Locker, ο οποίος έστειλε e-mail σε μέλη της Ακαδημίας ζητώντας τους να μην ψηφίσουν μια «ταινία των 500 εκατ. δολαρίων», αναφορά στο Avatar. Δεν αποκλείεται η κίνησή του να βλάψει την ταινία στα Όσκαρ.
2
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στο κινηματογραφικό στερέωμα η «γκάφα» ενός εκ των παραγωγών της ταινίας Hurt Locker, ο οποίος έστειλε e-mail σε μέλη της Ακαδημίας ζητώντας τους να μην ψηφίσουν μια «ταινία των 500 δολαρίων», μια άμεση αναφορά στο Avatar. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν αποκλείεται η κίνησή του να βλάψει την ταινία στα Όσκαρ.
Τα mail του Νίκολας Τσάρτιερ παραβιάζουν τον κανόνα που απαγορεύει την παρασκηνιακή προώθηση ταινιών στην κούρσα για τα βραβεία της Ακαδημίας.
Σε αυτά, ο παραγωγός ζητούσε από τα μέλη της Ακαδημίας να ψηφίσουν το Hurt Locker και όχι μια ταινία «κόστους 500 εκατομμυρίων δολαρίων», μία αναφορά στην ταινία του Τζέιμς Κάμερον, Avatar.
«Ελπίζω να σας άρεσε το Hurt Locker» ανέφερε ο παραγωγός. «Εάν σας άρεσε και θέλετε να κερδίσουμε πείτε το στους φίλους σας που ψηφίζουν για τα Όσκαρ, πείτε το σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μέλη συνεργείου, καλλιτεχνικούς διευθυντές, ειδικούς ειδικών εφέ. Εάν όλοι το πουν σε ένα-δυο φίλους τους, θα κερδίσουμε εμείς και όχι μια ταινία 500 εκατομμυρίων δολαρίων» πρόσθεσε.
Τα e-mail προκάλεσαν την οργή της Ακαδημίας. Εκπρόσωπος της Ακαδημίας δήλωσε ότι παραβιάζουν τους κανόνες που απαγορεύουν μηνύματα «που προσπαθούν να προωθήσουν κάποια ταινία ή δουλειά, δημιουργώντας αρνητική εικόνα για ένα αντίπαλη ταινία ή δουλειά».
Ο Ν.Τσάρτιερ ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, χαρακτηρίζοντάς την «απλή ηλιθιότητα».
«Η αφέλειά μου, η άγνοιά μου για τους κανόνες και η απλή ηλιθιότητά μου ως υποψήφιος για πρώτη φορά δεν αποτελεί δικαιολογία» είπε.
Η Ακαδημία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα εάν θα λάβει μέτρα κατά του παραγωγού ή της ταινίας.
Ένα ενδεχόμενο είναι να αφαιρεθεί το όνομα του παραγωγού από τις υποψηφιότητες, ένα άλλο να μη του επιτραπεί να παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων στις 7 Μαρτίου.
Λιγότερο πιθανό είναι να ληφθούν μέτρα κατά του Hurt Locker, ταινία που θεωρείται μάλιστα από τα φαβορί για τις βασικές κατηγορίες των βραβείων Όσκαρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακόμα δεν βρήκε «αυτό που θέλουν οι γυναίκες»: Ο Μελ Γκίμπσον και η Ρόζαλιντ Ρος χώρισαν
- Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Ελένης Παπαδοπούλου: «Την έβριζε χυδαία» – Τι έλεγε ο γιος στο «Τούνελ»
- Η Microsoft αναζητά νέα ζωή μετά το ειδύλλιο με την OpenaAI
- Δήμος Πειραιά: Σε λειτουργία θερμαινόμενος χώρος για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες
- Στα λευκά η Εύβοια – Σε ποια χωριά χιονίζει (φωτογραφίες και βίντεο)
- Τι είπε ο Πέδρο Μαρτίνεθ για τη νίκη της Βαλένθια επί της Παρτιζάν




