2

Ο Πανθρακικός πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα και οι άνθρωποι του Αρη χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο τον διαιτητή Μήτσιο, κρίνοντας ότι είναι ο υπεύθυνος για την ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Χαρακτηριστικός ήταν πάντως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, λέγοντας ότι «ακόμη κι αν κέρδιζα θα έλεγα ότι κακώς έγινε αυτός ο αγώνας, από χθες», ενώ ο Παύλος Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στην αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας του.

«Θα πρέπει να μιλήσουμε για δύο διαφορετικά παιχνίδια. Σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι και στο πρώτο 45πτο η ομάδα άργησε να συνηθίσει ένα γήπεδο στο οποίο ήταν αδύνατο να παιχθεί ποδόσφαιρο. Γιατί όταν παίζεις σε τέτοιες συνθήκες, μπορεί να συμβούν τα πάντα. Η αλήθεια είναι όμως ότι θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσεις τέτοιες συνθήκες.

»Η ομάδα του χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά για να καταλάβει το πώς έπρεπε να παίξει. Ο αγωνιστικός χώρος δεν ευνοούσε στο να κυκλοφορήσεις τη μπάλα και γενικότερα να παίξεις ποδόσφαιρο. Στην ουσία, η ομάδα μου προετοιμάστηκε διαφορετικά, αλλά έπαιξε με έναν τρόπο που προσωπικά δεν μου αρέσει, γιατί εγώ θέλω από την ομάδα μου να έχει μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα», είπε αρχικά ο Κούπερ και αναφέρθηκε στην ακαταλληλότητα του γηπέδου.

«Το γήπεδο σήμερα ήταν ίδιο όπως χθες. Και θεωρώ ότι η ομάδα μου έδειξε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο σημερινό παιχνίδι, απλά μας έλειψε η τελική προσπάθεια για να βάλουμε το γκολ. Δεν είχαμε τις πλέον ξεκάθαρες ευκαιρίες, αλλά όταν είναι τόσο άσχημος ο αγωνιστικός χώρος, με τόσους παίκτες στην περιοχή, δεν είναι εύκολο να τελειώσεις μια φάση.

»Και φάνηκε ότι η ομάδα μου ήταν προετοιμασμένη για να πατήσει περιοχή, να ελέγξει το παιχνίδι και να επιτεθεί με μεγαλύτερο αριθμό παικτών. Σε μία φάση που εξελίχθηκε πολύ γρήγορα ο Πανθρακικός κέρδισε το πέναλτι, παρότι η ομάδα μου ήταν καλά στημένη. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή μας έλαχε να βιώσουμε σε γήπεδο με αυστηρώς ακατάλληλες συνθήκες για ποδόσφαιρο.

»Δεν ξέρω πως θα εξελισσόταν το παιχνίδι σε πραγματικό γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά σίγουρα θα παίζαμε εντελώς διαφορετικά. Η ομάδα μου δεν έχει πάρει βαθμό στα τελευταία παιχνίδια και πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι το παιχνίδι δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να διεξαχθεί.

»Για αυτούς που θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα θέαμα, το παιχνίδι δεν έπρεπε να γίνει και το ίδιο θα έλεγα αν κερδίζαμε. Σέβομαι τους κανόνες και τη νομοθεσία, αλλά σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μην ήταν τιμωρημένη η ομάδα μου, 25.000 κόσμος να πλήρωνε εισιτήριο για να δει το παιχνίδι. Ειλικρινά, θα ντρεπόμασταν να τους κοιτάξουμε στα μάτια», κατέληξε.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης στάθηκε στην αγωνιστική συμπεριφορά που επέδειξε η ομάδα του, βγάζοντας το καπέλο στους παίκτες του και τονίζοντας ότι ο στόχος είναι για τον Πανθρακικό να τελειώσει τη χρονιά, με ψηλά το κεφάλι.

«Πραγματικά από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα, δείχνουμε άλλον χαρακτήρα τόσο στα αποδυτήρια όσο και στον αγωνιστικό χώρο. Για αυτό βλέπετε μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες και προσπαθεί να τελειώσει την αγωνιστική περίοδο με ψηλά κεφάλι και με εμπειρίες για τη νέα χρονιά», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο, με πολύ καλό υλικό, καλό προπονητή, επιθετικογενής ομάδα και ξέραμε ότι χρειαζόταν προσοχή σε τεχνικά στοιχεία. Ξέραμε τις απουσίες του αντιπάλου, αλλά δεν αποτελούν δικαιολογία για ομάδες όπως ο Αρης να στέκονται σε κάποιους τραυματισμούς. Πρέπει το ρόστερ να είναι πλήρης για να πετύχει τους στόχους του.

»Θεωρώ ότι και στο πρώτο ημίχρονο – και όσο γενικά μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο – ήμασταν καλοί, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Δεν νιώσαμε κάποιον κίνδυνο από τον αντίπαλο κι αυτό φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία, όπου είχαμε τρεις ευκαιρίες έναντι δύο του αντιπάλου και μάλιστα στη μία ευτυχήσαμε να προηγηθούμε με 1-0.

»Η διακοπή έδωσε τη δυνατότητα και στις δύο ομάδες να αναπροσαρμόσουν κάποια πλάνα. Είχαμε ετοιμάσει δεύτερο και τρίτο πλάνο για να ελέγξουμε το παιχνίδι, το οποίο δεν έγινε υπό τις καλύτερες συνθήκες. Στο μυαλό μας δεν ήταν η νίκη, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά το πιστεύαμε γιατί ήμασταν καλύτεροι του αντιπάλου.

»Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ξεκουραστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Ρωτήθηκε επίσης για την διαιτησία και απάντησε ότι η διαιτησία ήταν πολύ καλή, ενώ σχετικά με την διακοπή, απάντησε ότι καλώς ξεκίνησε και τελείωσε το δεύτερο ημίχρονο».

Καυστικές δηλώσεις έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, Γιάννης Κόντης, κατά του διαιτητή Μήτσιου, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την ήττα του Αρη.

«Ο Αρης είναι μια ομάδα που απαιτεί να αποδίδεται δικαιοσύνη και δεν θέλει καμία εύνοια για να παίρνει αποτελέσματα. Δεν θέλουμε να μιλάμε για την διαιτησία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σημειώνουμε τα συστηματικά λάθη που γίνονται εις βάρος της ομαδας.

»Είδαμε ένα καινούργιο διαιτητή τον κ. Μήτσιο, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη κατηγορία, όχι μόνο να αρνείται δύο πέναλτι υπέρ του Αρη, αλλά να εξαντλεί την αυστηρότητα του στον Αρη. Και αποφάσισε να ξεκινήσει ένα παιχνίδι, παρότι ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος και το γήπεδο ήταν ακατάλληλο.

»Παίξαμε σε μια λίμνη και πραγματικά δεν μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο, πράγμα που βοήθησε τον Πανθρακικό ο οποίος ήρθε για παίξει τον υπέρ πάντων αγώνα. Αν έπαιζε έτσι σε όλα τα παιχνίδια, ίσως και να διεκδικούσε θέση στο Τσάμιπνς λιγκ. Αν είναι δυνατόν οι διαιτητές να μαθαίνουν στη δική μας πλάτη.

»Περιμένουμε λοιπόν την αξιολόγησή του, την αντίδραση της ΚΕΔ, γιατί σήμερα ο Αρης σφαγιάστηκε. Η ΚΕΔ θα αποφασίσει για το αν θα επιστρέψει ο εν λόγω διαιτητής στη Β Εθνική, το βέβαιο είναι ότι εμείς δεν τον θέλουμε στα παιχνίδια μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr