Οι υγρότοποι και οι βιότοποι της Εύβοιας
Παράκτιο έλος Ψαχνών
Βρίσκεται στα όρια των Δήμων Ψαχνών και Νέας Αρτάκης. Στον υδροβιότοπο συναντώνται πολλά είδη πουλιών, αρκετά από τα οποία (ερωδιοί, χαλκοκομυτές κ.ά) κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Εχουν καταμετρηθεί 50 είδη προστατευόμενων ειδών (βαλτόκιρκοι, αλκυόνες κ.ά), καθώς και δεκάδες άλλα, μεταναστευτικά και μη. Επίσης, λόγω της ιδιομορφίας και της σύστασης του εδάφους, υπάρχουν πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας.
Κάμπος Καρύστου
Ο Κάμπος είναι μια παραθαλάσσια πεδιάδα με εκτεταμένες καλλιεργούμενες εκτάσεις, μικρές λίμνες και ποταμούς. Η περιοχή είναι ζωτικής σημασίας για περισσότερα από 170 είδη πουλιών και για πολλά ερπετά και αμφίβια.
Ακρωτήριο Καφηρεύς (Κάβοντορο)
Τα φαράγγια και οι βραχώδεις ακτές του Καφηρέα είναι μοναδικοί βιότοποι για τα ενδημικά φυτά που αναπτύσσονται σε βράχους, αλλά και για τα σημαντικά είδη της πανίδας, όπως η μεσογειακή φώκια (Monachus monachus) και ο αιγαιόγλαρος. Περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι οι Ανεμοπύλες πάνω από το ακρωτήρι, η Κοιλάδα του Καψουρίου με το Φαράγγι της Αρχάμπολης και η Κοιλάδα του Πλατανιστού.
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες




