
Στις 2 Φεβρουαρίου η τριμερής συμφωνία για το Πάρκο Πρεσπών
Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας για την Προστασία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πάρκου Πρεσπών από τους υπουργούς Περιβάλλοντος της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.
2
Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας για την Προστασία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πάρκου Πρεσπών από τους υπουργούς Περιβάλλοντος της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ελληνικό υπουργείο.
Η τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης της Πύλης Πρεσπών, συμπίπτει με τη δέκατη επέτειο της Διακήρυξης του 2000 για τη δημιουργία του Πάρκου, καθώς και με την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.
Η κοινή διαχείριση του Πάρκου Πρεσπών και η ευρύτερη περιβαλλοντική συνεργασία των τριών χωρών είχαν αποφασιστεί το Νοέμβριο έπειτα συνάντηση των τριών πρωθυπουργών με πρωτοβουλία του Γεωργίου Παπανδρέου.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ, o απερχόμενος επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ Σταύρος Δήμας και πιθανότατα και εκπρόσωπος της Σύμβασης Ramsar.
Μετά από την υπογραφή θα βραβευτούν οι τρεις νικητές του διασυνοριακού διαγωνισμού φωτογραφίας, και η εκδήλωση θα κλείσει με υπουργική σύσκεψη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός διοικητή εφέδρων στο νότιο Λίβανο
- Ο Γκαλιμπάφ μίλησε για τον έλεγχο του Ορμούζ και για την κρίση που παραλίγο να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκησε την Ατλέτικο σε έναν δραματικό τελικό (vids)
- Προσομοιωτές F-16 και F-35 και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άμφισσα





