Το Εργαστήρι Λαϊκής Φορεσιάς στην Μάνδρα Αττικής
Συνήθως οι λέξεις «παράδοση», «λαϊκός πολιτισμός» και ό,τι παρεμφερές φέρνουν στο νου ανθρώπους ηλικιωμένους που «θυμούνται» και κάποιους άλλους «ιδιόρρυθμους» οι οποίοι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν.
Συνήθως οι λέξεις «παράδοση», «λαϊκός πολιτισμός» και ό,τι παρεμφερές φέρνουν στο νου ανθρώπους ηλικιωμένους που «θυμούνται» και κάποιους άλλους «ιδιόρρυθμους» οι οποίοι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν.
Mια παράδοση που συνεχίζεται… …στη Μάνδρα Αττικής
Όταν όμως βλέπει κανείς εννέα νεανικά κεφάλια σκυμμένα πάνω σε υφάσματα με πανέμορφα χρώματα και τη βελόνα να πετάει δημιουργώντας περίτεχνα σχέδια, τότε σκέφτεται ότι η παράδοση είναι υπόθεση ζώσα. Για να αντέχει τόσες ώρες το σώμα σκυμμένο και τα μάτια να μη θολώνουν, πρέπει κάτι να σε εμπνέει. Για να είναι τόσο όμορφο αυτό που βγαίνει από τα χέρια σου, πρέπει να έχει μέσα του και «τόσο δα από την ψυχή σου».
Η Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Μάνδρας και οι εννέα νέες γυναίκες, που δουλεύουν στο εργαστήρι λαϊκής φορεσιάς της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Μάνδρας Αττικής, εμπνέονται από την παράδοση και τα έργα τους είναι φτιαγμένα με πολύ μεράκι, γνώση και περισσή αγάπη.
Μιλήσαμε με τον πρόεδρο του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης κ. Μιχάλη Χατζησίμου, ο οποίος μας ενημέρωσε:
- για τη σχολή εκμάθησης κατασκευής λαϊκών φορεσιών,
- για το μόνιμο εκθετήριο με λαϊκές φορεσιές από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας και
- για το εργαστήριο, όπου εννέα νέες γυναίκες, απόφοιτες της σχολής, κεντούν και δημιουργούν.
Το Εργαστήρι Λαϊκής Φορεσιάς στην Μάνδρα Αττικής
- Νωρίτερα θα επαναλειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης – Το πρόγραμμα των δρομολογίων
- Παπασταύρου: Τον Απρίλιο στην Ουάσινγκτον η υπουργική συνεδρίαση του 3+1 – «Η επιθετικότητα δεν οδηγεί σε επιρροή», διαμηνύει στην Τουρκία
- Βραβείο Ειρήνης της FIFA: Απονεμήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ
- UEFA Champions League: Το κορυφαίο ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι έρχεται στο MEGA
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός: Έφτασε τους 337 τίτλους
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-3: Πήρε το ντέρμπι και έβαψε «ερυθρόλευκο» το League Cup




