Διήμερο συμπόσιο «Η Τέχνη της Ιατρικής της Ελλάδας και της Κίνας» στο Ζάππειο Μέγαρο
Αθήνα: Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ξεκίνησαν στο Ζάππειο Μέγαρο οι εργασίες του διήμερου συμποσίου με θέμα «Η Τέχνη της Ιατρικής της Ελλάδας και της Κίνας».
Αθήνα: Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ξεκίνησαν στο Ζάππειο Μέγαρο οι εργασίες του διήμερου συμποσίου με θέμα «Η Τέχνη της Ιατρικής της Ελλάδας και της Κίνας».
Το συμπόσιο διοργάνωσαν το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα ΚΩ (ΔΙΚΩ), ο Σύνδεσμος του Κινεζικού Λαού για τη Φιλία με τις Ξένες Χώρες, η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ορίζοντες-Δράσεις», η μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή», η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ιπποκράτης 2.500 χρόνια», ο Σύνδεσμος Ελλάδας Κίνας και, τέλος, το Ευρωπαϊκό-Κινεζικό Κέντρο Μελετών και Ανάπτυξης.
Η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας στο συνέδριο, όπως είπε ο Σπύρος Μερκούρης, πρόεδρος της ΜΚΕ «Ορίζοντες-Δράσεις» και ένας από τους βασικούς συντελεστές του συμποσίου, δηλώνει τη μεγάλη αγάπη του κ. Παπούλια για τον πολιτισμό και βοηθά στην ανάπτυξη ευρύτερης συνεννόησης και συνεργασίας των δύο λαών.
Οι λαοί της Ελλάδας και της Κίνας έχουν αναπτύξει, με αφορμή την ολυμπιακή γέφυρα, στενούς δεσμούς φιλίας, προϊόν της οποίας είναι και η σημερινή συνάντηση που σκοπό έχει να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο και να διανοίξει νέους δρόμους συνεργασίας, είπε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, καλωσορίζοντας στην Αθήνα την κινεζική αντιπροσωπεία που συμμετέχει στο συμπόσιο.
Το ενθουσιασμό του για τις άριστες σχέσεις Κίνας-Ελλάδας, οι οποίες την τελευταία διετία, όπως είπε, έγιναν στρατηγικής σημασίας για την Κίνα, εξέφρασε ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας, Τσεν Χαοσού, τονίζοντας ότι το συμπόσιο σηματοδοτεί έναν διάλογο που διαπερνά χρόνο και τόπο. Η φιλία των δύο χωρών, όπως είπε, θα τις οδηγήσει να βαδίσουν χέρι-χέρι στον παγκόσμιο δρόμο της ειρήνης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Κρήτη: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία από το 2015 – 2025
- Η Marca ξεχώρισε τον Κωνσταντέλια: «Άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ»
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ γάμοι, βαπτίσεις και άλλες δεξιώσεις για εντοπισμό φοροδιαφυγής
- Eξαφάνιση Λόρας: Μυστήριο με 18χρονη φίλη της που μένει στου Ζωγράφου – Τι ερευνούν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442