
Δύο φάρμακα κατά της οστεοπόρωσης ίσως καταπολεμούν τους ιούς της γρίπης
Δύο δραστικές ουσίες που περιέχονται σε σκευάσματα που χρησιμοποιούνται εναντίον της οστεοπόρωσης φαίνεται ότι σκοτώνουν τους ιούς της γρίπης, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ. Οι ερευνητές σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε κλινικές δοκιμές σε ζώα και ανθρώπους.
106
Δύο δραστικές ουσίες που περιέχονται σε σκευάσματα που χρησιμοποιούνται εναντίον της οστεοπόρωσης φαίνεται ότι σκοτώνουν τους ιούς της γρίπης, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.
Πρόκειται για τις ουσίες pamidronate και zoledronate, στις οποίες οι ερευνητές εξέθεσαν ανθρώπινα κύτταρα που είχαν μολυνθεί με διάφορους τύπους ιών γρίπης.
Παρατηρήθηκε ότι τα φάρμακα προκάλεσαν αύξηση της παραγωγής ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων, των yd-T, που άρχισαν να σκοτώνουν τα μολυσμένα κύτταρα -που λειτουργούσαν «εργοστάσια παραγωγής ιών».
Στα μολυσμένα κύτταρα συμπεριλαμβάνονταν κύτταρα που είχαν μολυνθεί από τον ιό της νέας γρίπης και της «γρίπης των πτηνών».
Η ερευνητική ομάδα εξήγησε ότι τα φάρμακα θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις αντιδράσεις του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος, πράγμα σημαντικό με δεδομένη τη συνεχή μετάλλαξη των ιών της γρίπης που μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Οι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα να προχωρήσουν σε κλινικές δοκιμές πρώτα σε ζώα και ύστερα σε ανθρώπους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τιτανικός: Αυτό είναι το αντικείμενο από το θρυλικό ναυάγιο που βγαίνει στο σφυρί για 500.000 ευρώ
- Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες Χούθι μαζεύτηκαν στη Σαναά διαδηλώνοντας υπέρ της Χεζμπολάχ
- Μαυροπάνος: Ομάδες της Premier League και της Bundesliga θέλουν τον Έλληνα διεθνή – Στη λίστα της Ντόρτμουντ
- Έκαναν ταχυδρομικές παραγγελίες ναρκωτικών από το εξωτερικό – Συνελήφθησαν 45χρονος και ένας ανήλικος
- Κυβέρνηση σε παρακμή: Το Μαξίμου απέναντι σε μια νέα κανονικότητα που δεν προμηνύει τίποτε καλό
- Ζοράν Μαμντάνι: Σνομπάρει Γουίντουρ και Μπέζος με ηχηρό όχι στο Met Gala – Ρίχνει το γάντι στην ελίτ




