89

Παρά την ήττα της με 3-2 από την Μέταλιστ, η Ντιναμό Κιέβου πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου UEFA χάρη στο 1-0 του πρώτου αγώνα. Η Σαχτάρ νίκησε με 2-0 την ΤΣΣΚΑ και προκρίθηκε στα προημιτελικά, σε αντίθεση με τη Ζενίτ που νίκησε με 1-0 την Ουντινέζε, αλλά έμεινε εκτός συνέχειας.

Ααλμποργκ – Μάντσεστερ Σίτι 3-4 στα πέναλτι (2-0 κ.α., Σέλτον 85, Γιάκομπσεν 90+1 πεν.)

Η Ααλμποργκ προσπάθησε να πετύχει την μεγάλη ανατροπή μέσα στην έδρα της και με δύο τέρματα στο τελευταίο πεντέλεπτο της κανονικής διάρκειας της ρεβάνς με την Μάντσεστερ Σίτι ισοφάρισε το σκορ της ήττας της στον πρώτο αγώνα.

Το ματς πήγε στην παράταση, όπου το σκορ δεν άλλαξε και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, όπου η Σίτι πήρε το εισιτήριο.

Γαλατάσαραϊ – Αμβούργο 2-3 (42 Κιούελ (πεν), 49 Μπάρος – 57, 60 Γκερέρο, 90 Ολιτς)

Στην Τουρκία, η Γαλατάσαραϊ υποδέχθηκε το Αμβούργο μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία. Τρία λεπτά την από τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Μίλαν Μπάρος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μπόατενγκ και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Χάρι Κιούελ και σημαδεύοντας σωστά, έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, η «Γαλατά» διπλασίασε τα τέρματα της με τον Μίλαν Μπάρος να είναι ο σκόρερ. Ο τσέχος μετά από πάσα του Αρντά, κρέμασε τον Ροστ με όμορφο πλασέ.

Το Αμβούργο δεν παρέδωσε τα όπλα και δικαιώθηκε για αυτό, καθώς μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, είχε φτάσει σε σκορ πρόκρισης (2-2). Πρώτα, ο Γκερέρο μείωσε σε 1-2 με σουτ από το ύψος τη περιοχής στο 57 και τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης έφερε το παιχνίδι στα ίσια 2-2.

Λίγο έλειψε το Αμβούργο να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, όταν στο 82 ο Γιάρολιμ σημάδεψε το δοκάρι της εστίας των τούρκων. Τελικά οι Γερμανοί πήραν και τη νίκη εκτός από την πρόκριση, καθώς στο 90ο Ιβιτσα Όλιτς έκανε το τελικό 3-2.

Μέταλιστ – Ντιναμό Κιέβου 3-2 (29 Σλιουσάρ, 56 Ζαζά, 70 Ασεβέδο – 68 Σάμπλιτς, 79 Νίνκοβιτς)

Η Μέταλιστ υποδέχθηκε την Ντιναμό Κιέβου στο Χάρκοβο, μετά την ήττα της 0-1 στο Κίεβο. Μόλις στη δεύτερη απειλητική της προσπάθεια, η Μέταλιστ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 29. Ο Βάλτερ Ασεβέδο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Σλιουσάρ με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, η εξέλιξη του αγώνα ήταν συναρπαστική. Η Ντιναμό έφτασε πολύ κοντά στο 1-1, αλλά ο Αλίγιεφ σημάδεψε το δοκάρι στο 52. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ζαζά με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του, γράφοντας το 2-0.

Ο Σάμπλιτς μείωσε 1-2 για την Ντιναμό Κιέβου στο 68. Το σκορ αυτό έδινε την πρόκριση στην ομάδα του Κιέβου, αλλά δύο λεπτά αργότερα, ο Βάλτερ Ασεβέδο έκανε το 3-1 για την Μέταλιστ.

Δέκα λεπτά πριν από τη λήξη, ο Νίνκοβιτς έκανε στο 80 το 2-3, που έκρινε και την υπόθεση πρόκριση, με την Ντιναμό να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά, χάρη στα εκτός έδρας γκολ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-0 (54 Φερναντίνιο πεν., 70 Λουίς Αντριάνο)

Στο Ντόνετσκ, η Σαχτάρ φιλοξένισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ήθελε ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου ματς. Το πρώτο μέρος ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Σαχτάρ, με τους Γκλάτκι (25), Ζάντσον (34) και Φερναντίνιο (39) να μην μπορούν να νικήσουν τον πολύ καλό μέχρι εκείνη την ώρα, Ακινφέεφ. Έτσι το 0-0 ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, στο 54, η Σαχτάρ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Φερναντίνιο έκανε το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μετά από ανατροπή του μέσα στην περιοχή από τον Μαμάεφ. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Ρώσους, στο 70 ο Λουίς Αντριάνο έκανε το 2-0 για τη Σαχτάρ, δίνοντας της σκορ πρόκρισης.

Οι Ουκρανοί ήταν καλύτεροι σε ολόκληρη τη διάρκεια του ματς και πήραν μία δίκαιη πρόκριση, για τις «8» καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου UEFA.

Ζενίτ – Ουντινέζε 1-0 (34 Τιμοσούκ)

Στην Αγία Πετρούπολη, η Ζενίτ είχε το δύκολο έργο να ανατρέψει την ήττα της με 2-0 από την Ουντινέζε στο πρώτο ματς. Στο α ημίχρονο, αν και δεν απείλησε ιδιαίτερα, κατάφερε να πετύχει ένα γκολ με τον αρχηγό της, Ανατόλι Τιμοσούκ. Ο Ουκρανός με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Φαϊζούλιν στο 34 έκανε το 1-0 για την ομάδα του για να την ξαναβάλει στην υπόθεση πρόκριση.

Η Ουντινέζε μπήκε καλύτερα στον αγώνα στο δεύτερο μέρος και απείλησε τρεις φορές με τους Ασαμόα (48) και Κουαλιαρέλα (65, 69), αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ που θα της εξασφάλιζε την πρόκριση από νωρίς.

Τελικά ούτε η Ζενίτ μπόρεσε να βάλει ένα δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και η Ουντινέζε πέρασε στην επόμενη φάση, παρά την ήττα.

Τα αποτελέσματα της Πέμπτης

Μέταλιστ Χάρκιβ – Ντιναμό Κιέβου 3-2 (29 Σλιούσαρ, 56 Τζάκσον Κοέλιο, 70 Ασεβέδο – 68 Σάμπλιτς, 79 Νίνκοβιτς)
* Α αγ. 0-1. Προκρίθηκε η Ντιναμό χάρη στα εκτός έδρας γκολ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-0 (54 πεν. Φερναντίνιο, 70 Λουίζ Αντριάνο)
* Α αγ. 0-1. Προκρίθηκε η Σαχτάρ με συνολικό σκορ 2-1

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης – Ουντινέζε 1-0 (34 Τίμοσουκ)
* Α αγ. 0-2. Προκρίθηκε η Ουντινέζε με συνολικό σκορ 2-1

Γαλατασαράι – Αμβούργο 2-3 (42 Κιούελ (πεν), 49 Μπάρος – 57, 60 Γκερέρο, 90 Ολιτς)
* Α αγ. 1-1

Άαλμποργκ – Μάντσεστερ Σίτι 3-4 στα πέναλτι (2-0 κ.α., Σέλτον 85, Γιάκομπσεν 90+1 πεν.)
* Α αγ. 0-2

Μπράγκα – Παρί Σεν Ζερμέν 0-1 (Ορό 81)
* Α αγ. 0-0

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ