
Χαρακτήρα έδειξε η Εθνική σύμφωνα με τον Ρεχάγκελ
Θετικά συμπεράσματα φαίνεται ότι έβγαλε ο Ότο Ρεχάγκελ από την ισοπαλία της Εθνικής με τη Δανία. Ο Γερμανός τεχνικός υποστήριξε επίσης ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε χαρακτήρα από την στιγμή που δέχτηκε το γκολ, εξήρε την εμφάνιση του Τζιόλη και αναφέρθηκε στη μικρή προσέλευση του κόσμου. Καλή ομάδα χαρακτήρισε την ελληνική ο Μόρτεν Όλσεν.
89
Θετικά συμπεράσματα φαίνεται ότι έβγαλε ο Ότο Ρεχάγκελ από την ισοπαλία της Εθνικής με τη Δανία και κυρίως από το ό,τι η ομάδα δεν αποδυναμώθηκε από τις πολλές αλλαγές στο β ημίχρονο. Ο Γερμανός τεχνικός υποστήριξε επίσης ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε χαρακτήρα από την στιγμή που δέχτηκε το γκολ, εξήρε την εμφάνιση του Τζιόλη και αναφέρθηκε στη μικρή προσέλευση του κόσμου.
«Κάναμε κάποιες δοκιμές στο ματς, όπως για παράδειγμα στην επανάληψη αλλάξαμε τους αμυντικούς μας και έπαιξαν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με τον Μόρα που τα πήγαν πολύ καλά. Είναι ευχάριστο πάντως πως στο β μέρος όταν κάναμε πολλές αλλαγές, η ομάδα δεν αποδυναμώθηκε. Είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες στο α μέρος που δεν τις αξιοποιήσαμε και στην επανάληψη όταν δεχτήκαμε γκολ, δείξαμε χαρακτήρα, πιέσαμε και δικαιωθήκαμε με το γκολ που πετύχαμε» είπε αρχικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.
Και πρόσθεσε:
«Να ξέρετε πάντως ότι είναι δύσκολο να παίζεις ένα φιλικό που δεν έχει πολλούς φιλάθλους αλλά όπως είπα στους παίκτες μου, είχαν υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς του και στον κόσμο που τους έβλεπε από την τηλεόραση να παίξουν καλά».
Για την απόδοση του Τζιόλη, είπε:
«Πράγματι θέλαμε να τον δοκιμάσουμε στην θέση του Κατσουράνη και τα πήγε πολύ καλά, ενώ μάλιστα τον είχα παρακολουθήσει στο παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ Ντόρτμουτ και Βέρντερ, που παρότι έπαιξε για πρώτη φορά ήταν πολύ καλός».
Για την απουσία του κόσμου:
«Όπως έχω ξαναπεί ο κόσμος εδώ στην Αθήνα είναι καλομαθημένος, καθώς πηγαίνει να δει Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Οι φίλαθλοι προτιμούν να πηγαίνουν στα επίσημα και δυνατά παιχνίδια και όχι στα φιλικά. Όταν όμως θα παίξουμε στο Παγκρήτιο με το Ισραήλ πιστεύω ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο».
Σε ερώτηση εάν εκτός από Μόρα σκέφτεται να καλέσει κάποιον άλλο νέο στην Εθνική, απάντησε:
«Τον Μόρα τον ξέραμε, τον είχαμε παρακολουθήσει και παλιότερα, ήταν και παλιότερα στην Εθνική. Αυτοί είναι πάνω κάτω οι παίκτες της Εθνικής. Παρακολουθούμε το ελληνικό πρωτάθλημα και σε περίπτωση που προκύψει κάποιος παίκτης θα τον καλέσουμε».
Ερωτηθείς τέλος εάν τον ενόχλησε που στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα θύμιζε… νηπιαγωγείο, δήλωσε:
«Εγώ δεν το είδα έτσι».
Ο προπονητής της Δανίας, Μόρτεν Ολσεν, τόνισε από την πλευρά του:
«Η Ελλάδα και η Δανία έχουν ξεκινήσει πολύ καλά στα προκριματικά, είναι και οι δύο πρώτες στον όμιλο. Το γεγονός είναι πάντως ότι στο ματς ήθελα να δω κάποιους παίκτες μας βασικούς που λόγω τραυματισμού είχαν να παίξουν πάνω από τρεις μήνες και ήταν ευκαιρία να τους δω.
» Το πρωτάθλημα στην Δανία τώρα ξεκινάει και ήθελα να δω σε τι κατάσταση βρίσκονται οι τρεις παίκτες που παίζουν σε αυτό. Η Ελλάδα είναι ένας δυνατός αντίπαλος με ποιότητα και αυτή τη στιγμή είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από εμάς. Αυτό που ελπίζω είναι να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια με Μάλτα και Αλβανία».
Για την εικόνα του ματς, είπε:
«Στην αρχή δεν είχαμε καλό ρυθμό με εξαίρεση το διάστημα 30-45 που ήμασταν λίγο καλύτεροι, στην επανάληψη αλλάξαμε το σύστημα και καταφέραμε να πετύχουμε ένα ωραίο γκολ αλλά η Ελλάδα μας πίεσε και μας ισοφάρισε. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες να πετύχουμε κι άλλο γκολ σε κάποια αντεπίθεση αλλά στο τελευταίο 15λεπτο μας έλειψε η αυτοσυγκέντρωση.
» Η Ελλάδα είναι καλή ομάδα, ήταν καλό τεστ για εμάς και εύχομαι να τα ξανασυναντηθούμε στο Μουντιάλ της Αφρικής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Δεν χώνεψε την παραίτηση ο Λαζαρίδης και… επιτίθεται με troll στη Ντόρα
- Γιορτή σήμερα 19 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Έφυγε με το διπλό και κουνάει… σεντόνι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]
- Ρόμα-Αταλάντα 1-1: Εχασαν μεγάλη ευκαιρία οι γηπεδούχοι – Ο Τσιμίκας μπήκε στο 77’
- Οι καθυστερήσεις στα data centers μπλοκάρουν την επέκταση της AI



