Αρνήθηκαν τις κατηγορίες στην υπόθεση του Αλεξ οι τέσσερις εκ των πέντε ανηλίκων
Οι πέντε ανήλικοι που κατηγορούνται για την υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ απολογήθηκαν σήμερα Τρίτη ενώπιον του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Οι τέσσερις εκ των πέντε κατηγορούμενων αρνήθηκαν τις κατηγορίες. «Σκεφτήκαμε να τον θάψουμε» φέρεται να ισχυρίστηκε ο πέμπτος ανήλικος.
Απολογήθηκαν ενώπιον του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης οι πέντε ανήλικοι που κατηγορούνται για την υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που έγινε υπό την παρουσία της μητέρας του άτυχου Αλεξ, Νατέλας Ινσουαΐντσε δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης.
Οι τέσσερις εκ των πέντε κατηγορούμενων αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αφήνοντας μόνο τον Βορειοηπειρώτη στην ομολογία του περί ανάμειξης των πέντε ανηλίκων στην υπόθεση.
«Δεν κάναμε τίποτα», φέρεται να απολογήθηκε ο ανήλικος Αλβανός στο δικαστήριο. «Ομολογήσαμε αρχικά επειδή μας πίεσαν οι αστυνομικοί. Όλα αυτά που είπαμε ήταν ψέματα».
Τις πιέσεις των αστυνομικών επικαλέστηκε και ο μικρότερος από τα δύο ελληνόπουλα για να δικαιολογήσει την αρχική του ομολογία.
Κατά τα άλλα, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας ότι την επίμαχη μέρα της εξαφάνισης του Αλεξ ήταν με πυρετό στο σπίτι και βγήκε για λίγο κατά το μεσημέρι.
Τα δύο ελληνόπουλα και ο ανήλικος Ρουμάνος ρωτήθηκαν από το δικαστήριο για το οικοδομικό καρότσι και τα οικοδομικά εργαλεία που είχαν στην κατοχή τους και απάντησαν ότι τα βρήκαν σ’ ένα μαγαζί, τονίζοντας ότι τα προμηθεύτηκαν για να φτιάξουν ένα παράπηγμα.
Ωστόσο, ο ανήλικος Βορειοηπειρώτης, έπειτα από σχετική ερώτηση της έδρας, είπε ότι αρχικά έγινε συζήτηση μεταξύ των πέντε παιδιών να θάψουν το πτώμα του Αλεξ, μετά το επεισόδιο που έγινε κοντά στην πλατεία του δημαρχείου, αλλά τελικά αποφασίστηκε να μεταφέρουν τον 11χρονο στο ρέμα της «Μπαρμπούτας».
«Σκεφτήκαμε να το θάψουμε, αλλά τελικά αποφασίσαμε να τον μεταφέρουμε στη Μπαρμπούτα», φέρεται χαρακτηριστικά να ισχυρίστηκε ο Βορειοηπειρώτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας απολογήθηκε και ο μεγάλος αδελφός των δύο Ελλήνων, ο οποίος κατηγορείται ότι απέκρυψε την αλήθεια από τις διωκτικές αρχές.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των πέντε ανήλικων κατηγορουμένων.
Το δικαστήριο θα συνεχιστεί μετά τις γιορτές, οπότε αναμένεται να κάνει την πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας. Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων και η έκδοση της απόφασης.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.