
Δεν άντεξε η Λάρισα και ηττήθηκε 3-2 από τη Ζενίτ
Από την... κόλαση στον παράδεισο και ξανά πίσω ταξίδεψε η Λάρισα, που ηττήθηκε τελικώς από τη Ζενίτ με 3-2 στο Πανθεσσαλικό. Η ΑΕΛ έμεινε χωρίς νίκη μετά από δύο αγωνιστικές στον όμιλο του Κυπέλλου UEFA, ενώ η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έκανε πετυχημένη πρόβα τζενεράλε για τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στη Σατούρν, όπου ελπίζει να πανηγυρίσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ρωσίας.
89
Από την… κόλαση στον παράδεισο και ξανά πίσω ταξίδεψε η Λάρισα, που ηττήθηκε τελικώς από τη Ζενίτ με 3-2 στο Πανθεσσαλικό και γνώρισε την πρώτη ήττα της σε αγώνα για τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα (έστω και τύποις) εντός έδρας. Έτσι, η ΑΕΛ έμεινε χωρίς νίκη μετά από δύο αγωνιστικές στον όμιλο του Κυπέλλου UEFA, ενώ η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έκανε πετυχημένη πρόβα τζενεράλε για τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στη Σατούρν, όπου ελπίζει να πανηγυρίσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ρωσίας.
Το ένα γκολ ήταν φτωχός απολογισμός, με βάση την απόδοση και την επιθετική δραστηριότητα που ανέπτυξαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Το ελεύθερο -χωρίς σκοπιμότητες- ποδόσφαιρο, το ανοιχτό και οργανωμένο παιχνίδι είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία πολλών φάσεων μπροστά στα δύο καρέ, μετά το πρώτο αναγνωριστικό 15λεπτο.
Στο 16 έγινε η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα, με τον Μπακαγιόκο να περνάει τον προσωπικό του φρουρό και να υποχρεώνει τον Τσοντοφάλσκι σε εκπληκτική απόκρουση σε κόρνερ. Το σκορ θα μπορούσε να ανοίξει για τη μία ή την άλλη ομάδα στο 20 ή στο 22, αλλά οι βοηθοί του δανού διαιτητή, Νικολάι Φόλκαρτζ, έκοψαν με ανύπαρκτα οφσάιντ τους κατά μέτωπο επιτιθέμενους Αλεξάνδρου και Ανιούκοφ, αντίστοιχα.
Οι Ρώσοι, αφού είδαν με ανακούφιση την κεφαλιά του Νταμπίζα στο 28 να περνάει ελάχιστα άουτ, πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Αφού… προειδοποίησαν τρεις φορές, με μακρινά σουτ των Σιρλ (28), Τίμοστσουκ (33) και με κεφαλιά -που έδιωξε στη γραμμή ο Βενετίδης- του Σκρτελ (36), άνοιξαν το σκορ στο 39.
Ο Αρσάβιν σε μια επέλαση από αριστερά, πέρασε σαν σταματημένο τον Γκαλίτσιο σέντραρε και ο Πογκρέμπνιακ σε κενή εστία, πέτυχε το πιο εύκολο γκολ στην καριέρα του. Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα για την ελληνική ομάδα, αν ο πρώτος βοηθός διαιτητή, Μπο Αμπιλγκααρντ, δεν σταματούσε με οφσάιντ τον Τίμοστσουκ.
Στην επανάληψη, το… αλογάκι μπήκε φουριόζο… Το χαμένο τετ α τετ του Μπακαγιόκο στο 53 ήταν απλά ένα μήνυμα του τι θα επακολουθούσε για την άμυνα των Ρώσων. Ασκησε ασφυκτική πίεση και μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών κέρδισε πέντε κόρνερ (!).
Το τελευταίο από αυτά το εκμεταλλεύτηκε ο Αλεξάνδρου, ο οποίος με γυριστό σουτ έκανε το 1-1 (58). Το παιχνίδι γύρισε υπέρ της Λάρισας τέσσερα λεπτά αργότερα (62), με τον Φωτάκη να… αλλάζει τα φώτα στους αντίπαλους αμυντικούς και με δεξί σουτ να κάνει -μέσα σε αποθέωση- το 2-1.
Η Λάρισα προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να «κλειδώσει» τη νίκη με ένα τρίτο γκολ, αλλά ο Μπακαγιόκο ήταν και πάλι ο μοιραίος… Αργότερα, το πλήρωσε ακριβά… Το προμήνυμα ήταν το σουτ άουτ σε κενή εστία του Ρίκσεν (65). Στο 70 ο Σιριάνοφ πλάσαρε στην κλειστή γωνία του Κοτσόλη, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και στο 79 το Πανθεσσαλικό Στάδιο «πάγωσε» ακόμα περισσότερο με τον Τούρκο Τεκέ -ο οποίος είχε μπει στο παιχνίδι 3 λεπτά νωρίτερα- να διαμορφώνει το τελικό 2-3.
Διαιτητής: Νικολάι Βόλκουαρτζ (Δανία)
Κίτρινες: Κώτσιος – Ρίκσεν
ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βενετίδης (46 Κατσιαρός), Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Κώτσιος, Κυριακίδης (84 Λαμπρόπουλος), Σαρμιέντο, Κλέιτον, Φωτάκης, Αλεξάνδρου (75 Καλαντζής), Μπακαγιόκο
ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ντικ Αντβοκαατ): Τσοντοφάλσκι, Ανιούκοφ, Σκρτέλ, Λόμπερτς, Ντονγκγίν, Ρίκσεν (73 Ρίκσεν), Ζιριάνοφ, Τίμοσουκ, Σιρλ, Πογκρέμπνιακ (72 Ραντίμοφ), Αρσάβιν (46 Ντομίνγκες)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ντόναλντ Τραμπ: Παρήγγειλε fast food στον Λευκό Οίκο και άφησε 100 δολάρια φιλοδώρημα
- LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λιντς
- Lululemon: Έρευνα για τοξικές ουσίες στα αθλητικά ρούχα
- LIVE: Φιορεντίνα – Λάτσιο
- Κύπρος: Ομοφοβικό παραλήρημα – Καίνε σημαίες ΛΟΑΤΚΙ+ ως Ιούδες – Ηχηρή καταγγελία της Accept – LGBTI Cyprus
- Ντοκ Ρίβερς: «Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ελπίζαμε…»



