Τα κορίτσια πράγματι αγαπούν το ροζ, επιβεβαιώνει νέο πείραμα
Στα αγόρια ταιριάζει το μπλε, στα κορίτσια το ροζ, υπαγορεύει η παράδοση. Πράγματι, οι γυναίκες ασυναίσθητα προτιμούν τις κοκκινωπές αποχρώσεις, δείχνει μία από τις πρώτες έρευνες του είδους. Οι διαφορές ανάμεσα στα φύλα ίσως έχουν εξελικτική βάση.
36
Στα αγόρια ταιριάζει το μπλε, στα κορίτσια το ροζ, υπαγορεύει η παράδοση. Πράγματι, οι γυναίκες ασυναίσθητα προτιμούν τις κοκκινωπές αποχρώσεις, δείχνει μία από τις πρώτες έρευνες του είδους.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιουκάσλ στη Βρετανία ζήτησαν από περίπου 200 άνδρες και γυναίκες να διαλέξουν τα αγαπημένα τους χρώματα σε μια οθόνη υπολογιστή όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.
Όπως αναφέρει το Reuters, η ανάλυση των αποτελεσμάτων έδειξε ότι, ενώ οι άνδρες προτιμούσαν το μπλε, οι γυναίκες έδειχναν προτίμηση για τους κοκκινωπούς τόνους, λίγο έξω από το μπλε τμήμα του φάσματος.
Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, προτιμούν το μπλε. Αυτό, σχολιάζουν οι ερευνητές στο BBC, ίσως συμβαίνει επειδή ο μπλε ουρανός σημαίνει καλό καιρό, ενώ το μπλε συνδέεται επίσης με το νερό.
Στην πορεία της εξέλιξης, οι γυναίκες ίσως απέκτησαν μια βιολογική προτίμηση στο κόκκινο επειδή το χρώμα αυτό συνδέεται με τους ώριμους καρπούς και τα υγιή πρόσωπα, εικάζει η Δρ Χούμπερτ. Για τους άνδρες, πιστεύει, το χρώμα ίσως δεν είχε τόση σημασία, επειδή κύριο μέλημά τους ήταν το κυνήγι.
«Διατυπώνουμε την υπόθεση ότι αυτή η διαφορά ανάμεσα στα φύλα προήλθε από λειτουργική εξειδίκευση» γράφει η ερευνήτρια στην έγκριτη επιθεώρηση Current Biology.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό για το «11 στα 11»
- Από το τζακούζι στο Μπρουνέι στη φωτογραφία του 1999: Διπλή πίεση για τους Κλίντον εν μέσω καταθέσεων για τον Έπσταϊν
- Ιράν: Χάος στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Κόσμος τρέχει πανικόβλητος
- Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
- Η La Liga κυριαρχεί στην παραγωγή ταλέντων με αξία 1,477 δισ. ευρώ
- Η αληθινή ιστορία πίσω από τον περίφημο καβγά του JFK Jr. και της Κάρολιν Μπεσέτ σε πάρκο της ΝΥ




