Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Παρουσιάστηκαν οι νέοι πάγκοι πωλητών στις λαϊκές αγορές

Παρουσιάστηκαν οι νέοι πάγκοι πωλητών στις λαϊκές αγορές

Παρουσιάστηκαν την Τετάρτη έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, στην πλατεία Κάνιγγος, οι νέοι πάγκοι πωλητών στις λαϊκές αγορές. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Παπαθανασίου προανήγγειλε την εγκατάσταση ζυγιστικών σταθμών και χημικών τουαλετών σε όλες τις λαϊκές.

36

Παρουσιάστηκαν την Τετάρτη έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, στην πλατεία Κάνιγγος, οι νέοι πάγκοι πωλητών στις λαϊκές αγορές.

«Επιθυμούμε οι λαϊκές αγορές και με τη νομοθεσία μας να λειτουργούν με κανόνες, οι πωλητές να έχουν τους πάγκους τους που να είναι όμορφοι, χρήσιμοι και κυρίως οι πολίτες καταναλωτές να μπαίνουν μέσα σε ένα όμορφο χώρο όπου θα προμηθεύονται ποιότητας προϊόντα και με πολύ καλές τιμές», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Παπαθανασίου υπενθύμισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει αναλάβει μια σειρά από παρεμβάσεις για την έμπρακτη αναβάθμιση και τη στήριξη των λαϊκών αγορών:

– Εχει αρχίσει η εγκατάσταση ζυγιστικών σταθμών σε 48 Λαϊκές Αγορές, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να ελέγχει αν το βάρος που πληρώνει είναι το πραγματικό.

– Εχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για τις 11 Ιουνίου 2007 που αφορά την ανάδειξη μειοδότη – προμηθευτή για την τοποθέτηση χημικών τουαλετών σε όλες τις Λαϊκές Αγορές.

– Εχει εγκριθεί ποσό 100.000 ευρώ για την πλήρη σήμανση των λαϊκών αγορών με πινακίδες. Σύντομα ολοκληρώνεται η κατάρτιση των προδιαγραφών και δρομολογείται η αγορά τους.

– Σύντομα ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την αγορά φρούτων και λαχανικών από τις Λαϊκές Αγορές, στο πλαίσιο του προγράμματος «Συνταγή Ζωής. Πέντε χρώματα την ημέρα – με φρούτα και λαχανικά».

– Προχωρούν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή έρευνας που θα αφορά μια σειρά ζητημάτων, όπως η εικόνα των Λαϊκών Αγορών αλλά και η γενικότερη συμπεριφορά των καταναλωτών.

– Αναμένονται οι προτάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για την υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Στην παρουσίαση των νέων πάγκων παρέστησαν επίσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Ι.Μπενόπουλος, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Ι.Οικονόμου και ο πρόεδρος του ΟΛΑΑΠ Αχ. Καψιώτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο