Πάνω από τις 4.350 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα της Πέμπτης
Ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την πλειονότητα των μετοχών, ανεβάζοντας τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 4.350 μονάδες για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.
Ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την πλειονότητα των μετοχών, ανεβάζοντας τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 4.350 μονάδες για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, και ειδικότερα από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2000.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών βρίσκεται στις 4.354,95 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 0,63%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 43,3 εκατ. ευρώ.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινούνται στην πλειοψηφία τους σε θετική τροχιά και τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν: των Τροφίμων και Ποτών με 2,09%, των Τηλεπικοινωνιών με 1,55% και της Υγείας με 1,36%.
Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες έχουν: του Εμπορίου με 0,18%, των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας με 0,14% και των Κατασκευών με 0,02%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASE 20, ενισχύεται κατά 0,60%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASE MID 40, σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 0,73%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASEsmallcap 80, παρουσιάζει άνοδο κατά 0,60%.
Από τις μετοχές που διακινούνται 129 ενισχύονται, 47 υποχωρούν και 46 παραμένουν αμετάβλητες.
Το δυναμικό stretching χαρακτηρίζεται από συνεχή ροή κίνησης, σε αντίθεση με τις στατικές διατάσεις που είναι πιο πιθανό να γίνουν στο τέλος μιας προπόνησης.