Διάλογο χωρίς προκαταλήψεις για το Ασφαλιστικό ζήτησε ο Δ.Δασκαλόπουλος
Οι στόχοι και το πρόγραμμα δράσης της νέας ηγεσίας του ΣΕΒ, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του Ασφαλιστικού συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Δασκαλόπουλος με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι στόχοι και το πρόγραμμα δράσης της νέας ηγεσίας του ΣΕΒ, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Δασκαλόπουλος με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι συζητήθηκαν σειρά θεμάτων που αφορούν την κοινωνία, καθώς και το ρόλο του επιχειρηματικού κόσμου σήμερα και στο μέλλον.
Ο κ. Δασκαλόπουλος αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό είπε ότι θα πρέπει να γίνει διάλογος χωρίς προκαταλήψεις και ότι καλώς έχει μπει το θέμα στο τραπέζι, γιατί έτσι δεν θα ανησυχούν οι εργαζόμενοι για τις συντάξεις τους.
Για το ΙΚΑ ανέφερε ότι οι πόροι πρέπει να γίνουν αντικείμενο καλύτερης διαχείρισης και αποτελεσματικότητας.
Ερωτηθείς για τη ΓΣΕΕ, σημείωσε ότι περιμένει την οριστικοποίηση της νέας ηγεσίας της Συνομοσπονδίας και ότι το μήνυμα είναι για συνεργασία μέσα από τους θεσμοθετημένους μηχανισμούς, καθώς υπάρχουν κοινά συμφέροντα.
Τέλος, αναφερόμενος σε θέματα Παιδείας υποστήριξε ότι η αναβάθμισή της είναι μεγάλη εθνική προοπτική.
Σχόλια ΚΚΕ και ΣΥΝ
«Οι δηλώσεις και οι απόψεις του Δ.Δασκαλόπουλου αποτελούν ένα άθροισμα προκλήσεων που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το ΚΚΕ. Και συνεχίζει:
«Αποτελεί πρόκληση να καλεί τους εργαζόμενους σε έναν διάλογο χωρίς προκαταλήψεις, αυτός που απαγορεύει στις επιχειρήσεις του ακόμα και την ύπαρξη εργατικού σωματείου. Όταν συνολικά στον ιδιωτικό τομέα βασιλεύουν η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί και οι απειλές κατά των εργατών και των εργατριών».
«Αποτελεί τεράστιο εμπαιγμό ο ισχυρισμός του προέδρου του ΣΕΒ ότι τα επιχειρηματικά και τα εργατικά συμφέροντα είναι κοινά όταν αυτοί που έχουν τεράστια κέρδη έδωσαν στους εργάτες τους αύξηση 77 λεπτών την ημέρα!».
Σε δηλώσεις του για το ίδιο θέμα ο Δημήτρης Στρατούλης, εκ μέρους του ΣΥΝ, αναφέρει ότι «ο κ. Δασκαλόπουλος, αποθρασυμένος από τις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές, ζήτησε σήμερα από τον πρωθυπουργό και νέα χαριστικά προνόμια. Δεν έκρυψε, μάλιστα, την επιθυμία των βιομηχάνων για άμεση κατεδάφιση και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».
«Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές τους μετέφεραν ιλιγγιώδη ποσά στους βιομηχάνους και στους τραπεζίτες. Οι άπληστοι ζητούν και άλλα. Ας μην τους αφήσουμε να το κάνουν», προσθέτει ο κ. Στρατούλης.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.