
Στην παγίδα των dialers πέφτουν καθημερινά τέσσερις χιλιάδες χρήστες του Internet
Τέσσερις χιλιάδες Έλληνες πέφτουν καθημερινά θύματα απάτης μέσω Internet, αφού -εν αγνοία τους- χρεώνονται τηλεφωνικές κλήσεις στο εξωτερικό. Πρόκειται για τους «dialers», έναν από τους μεγαλύτερους και «ακριβότερους» κινδύνους για τους χρήστες.
30
Τέσσερις χιλιάδες Έλληνες πέφτουν καθημερινά θύματα απάτης μέσω Internet, αφού -εν αγνοία τους- χρεώνονται τηλεφωνικές κλήσεις στο εξωτερικό. Η παγίδα ακούει στο όνομα «dialers» και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και «ακριβότερους» κινδύνους για τους χρήστες.
Οι «dialers» είναι προγράμματα που μπορούν να αποσυνδέσουν την υπάρχουσα κλήση της τηλεφωνικής γραμμής με τον τοπικό παροχέα υπηρεσιών Internet (ISP) και την ίδια ώρα να καλούν σε ένα υψηλής χρέωσης αριθμό, όπως οι γνωστοί 090 ή αριθμοί εξωτερικού.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια της δεύτερης μέρας των εργασιών του συνεδρίου με θέμα «Το Ηλεκτρονικό Έγκλημα», που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Νοτιοανατολικής Ευρώπης με την εταιρία MD5.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΟΗΕ: Επικρίσεις για την ατολμία του από τη Ρεβέκα Γκρίνσπαν, υποψήφια για το αξίωμα της Γενικής Γραμματέα
- Λίβανος: «Ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου» οι επιθέσεις κατά κυανοκράνων, λέει ο Γκουτέρες
- Λίβανος: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προτρέπει τους Αμερικανούς να φύγουν από τη χώρα
- Γάζα: 5 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, από ισραηλινά πυρά κοντά σε τέμενος
- ΝΑΤΟ: Συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρούτε – «Μπορούμε να μάθουμε πολλά» από την Τουρκία
- Λίβανος: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δημοσιογράφο και άλλα 2 άτομα – Πυρά και κατά των διασωστών



