Σύμπραξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με τα ΕΛΤΑ προτείνει ο Συνασπισμός
Σε ανοιχτή συγκέντρωση εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μίλησε ο Αλ.Αλαβάνος. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την αντίθεσή του στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, λέγοντας: «Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα μιας πολύ κερδοφόρας επιχείρησης».
Σε ανοιχτή συγκέντρωση εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μίλησε την Παρασκευή ο Αλέκος Αλαβάνος. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την αντίθεσή του στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΤΤ, τονίζοντας: «Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα μιας πολύ κερδοφόρας επιχείρησης».
«Το γεγονός ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γειτονεύει με το Χρηματιστήριο στη Σοφοκλέους, δεν σημαίνει ότι πρέπει, όπως ετοιμάζεται αυτές τις ημέρες, να δοθεί το 30% των μετοχών του στο Χρηματιστήριο, δηλαδή να ξεκινήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης» υπογράμμισε ο κ. Αλαβάνος.
«Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα μιας πολύ κερδοφόρας επιχείρησης, η οποία ταυτόχρονα ασκεί έναν κοινωνικό ρόλο, ειδικά στα στρώματα εκείνα της κοινωνίας, τα οποία έχουν χαμηλότερα εισοδήματα» προσέθεσε.
«Εμείς είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση και προτείνουμε τη σύμπραξη Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ΕΛΤΑ, ώστε να έχουμε έναν ισχυρό δημόσιο οργανισμό, ο οποίος θα ασκεί και κοινωνικό ρόλο» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.