Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσει μέσα στον Οκτώβριο η ΑΔΕΔΥ
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τον Οκτώβρη αποφάσισε το συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κατά τη διάρκεια τακτικής συνέλευσης που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Αίτημα η προώθηση ενός αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης και η ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο νέο μισθολόγιο.
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τον Οκτώβρη αποφάσισε το συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κατά τη διάρκεια τακτικής συνέλευσης που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ εξουσιοδότησε την εκτελεστική επιτροπή να καθορίσει την ακριβή ημερομηνία των κινητοποιήσεων.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος υπογράμμισε ότι παρόλο που η συνεδρίαση ήταν τακτική, το γεγονός ότι έγινε στο πλαίσιο της 70ης ΔΕΘ, δείχνει τη σημασία και την προτεραιότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, το βράδυ του Σαββάτου στο «Ι.Βελλίδης».
«Όλα τα στοιχεία που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή παραπέμπουν στο ότι θα έχουμε μια πολιτική λιτότητας και ότι θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα πάρα πολλά ζητήματα που αφορούν στην κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και είναι ζητούμενο αν θα υπάρξουν μέτρα για τον έλεγχο της αγοράς και της ακρίβειας» δήλωσε ο κ. Παπασπύρου.
Με τις κινητοποιήσεις της η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί, σύμφωνα με τον κ. Παπασπύρου, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και ιδιαίτερα την προώθηση ενός αδιάβλητου αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης, αλλά και την ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο νέο μισθολόγιο και προσέγγιση στα 1.200 ευρώ.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.