
Η Ουκρανία 1-0 την Δανία, έχει ακόμα τον πρώτο λόγο-Στο παιχνίδι και η Τουρκία
Με γκολ του Αντρέι Βορομπέι, η Ουκρανία νίκησε 1-0 τη Δανία στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου και είναι πλέον πρώτο φαβορί για πρόκριση στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006. Στο κυνήγι της πρόκρισης παραμένει και η Τουρκία, που επικράτησε 5-2 στην Γεωργία.
66
Με γκολ του Αντρέι Βορομπέι, η Ουκρανία νίκησε 1-0 τη Δανία στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου και είναι πλέον πρώτο φαβορί για πρόκριση στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.
Παρότι στο α ημίχρονο η απουσία του Αντρι Σεφτσένκο ήταν εμφανής και οι Δανοί παρουσιάζονταν αρκετά δραστήριοι, οι Ουκρανοί κυριάρχησαν στην επανάληψη και στο 68, σουτ του Βορόνιν «τράνταξε» το αριστερό δοκάρι του Σόρενσεν και στη συνέχεια ο Βορομπέι με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Μετά τη νίκη της αυτή, η ομάδα του Μπλαχίν παραμένει στην πρώτη θέση του 2ου προκριματικού ομίλου με 17 βαθμούς.
Τον αγώνα παρακολούθησαν αρκετά μέλη του ουκρανικού κοινοβουλίου, με επικεφαλής την πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο.
Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)
Κίτρινες: Τίμοσιουκ, Σβιντέρσκι, Γκράβεσεν, Κρόλντρουπ, Πρίσκε, Σόρενσεν, Χέλβεγκ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Σοβκόφσκι, Νεσμάτσνι, Σβιντέρσκι, Τίμοσιουκ, Γεζέρσκι, Ρούσολ, Κοσίριν (59 Μπέλικ, 84 Ραντσένκο), Γκούσεφ, Βορόνιν, Βορομπέι (+90 Ματιούχιν), Χούσιν
ΔΑΝΙΑ: Σόρενσεν, Πρίσκε, Χέλβεγκ, Νίκλας Γένσεν (71 Μέλερ), Γκρόνκιερ, Γκράβεσεν, Πούλσεν, Γιόργκενσεν (84 Κλάους Γένσεν), Ρόμενταλ (76 Σιλμπερμπράουερ), Τόμασον.
Γεωργία-Τουρκία 2-5
Στο «κυνήγι» της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 παρέμεινε η Τουρκία, που επιβλήθηκε στο στάδιο «Λοκομοτίβ» της Τιφλίδας 5-2 της Γεωργίας, σε αγώνα για τον 2ο προκριματικό όμιλο, στον οποίο μετέχει και η εθνική μας.
Η ομάδα του Ερσούν Γιανάλ άνοιξε το σκορ στο 12 με τον Τολγκά Σεϊχάν, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν στο αέμσως επόμενο λεπτό με τον Αμισουλασβίλι.
Οι Τούρκοι δεν πτοήθηκαν και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη χάρη σε δύο γκολ του Φατίχ Τεκέ, στο 19 και στο 35.
Η Γεωργία μείωσε στο 41 με τον Ιασβίλι, αλλά ο Κοράι Αβτσί στο 74 και ο Τουντσάι Σανλί στο 89 «κλείδωσαν» το τρίποντο για την ομάδα τους, διαμορφώνοντας το θριαμβευτικό 5-2.
Διαιτητής: Τέριε Χάουγκε (Νορβηγία)
Κίτρινες: Γκογκούα – Τολγκά Σεϊχάν, Ρουστού
Κόκκινη: Γκογκούα (84, 2η κίτρινη)
ΓΕΩΡΓΙΑ: Ντεβάτζε (20 Λομάια), Ασατιάνι, Γκογκούα, Κομπιασβίλι, Χιζανεϊσβίλι (17 Σαλουκβάτζε), Ιασβίλι, Ασβέτια, Αμισουλασβίλι, Τσκιτισβίλι (71 Μπουρντούλι), Μζαβανάτζε, Καλάτζε
ΤΟΥΡΚΙΑ: Ρουστού, Τολγκά Σεϊχάν, Ιμπραϊμ Τοραμάν, Εμρέ, Ουμίτ Οζάτ, Φατίχ Τεκέ (87 Χαλίλ Αλτιντόπ), Μπαστούρκ (46 Χουσεϊν), Χαμίτ Αλτιντόπ, Κοράι Αβτσί, Γκοκντενίζ, Νεκατί (64 Τουντσάι Σανλί)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Οθέλλος»: Το έργο του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου σε καλοκαιρινή περιοδεία
- Στενά του Ορμούζ: Οι 60 ημέρες που τρομάζουν τις αγορές – Έρχεται θερμό καλοκαίρι
- Hellenic Train: Αναστολές δρομολογίων στα τρένα – Ποιες γραμμές επηρεάζονται
- Σας «τρώει» το άγχος; Οι τροφές που τα βάζουν με το στρες
- Καιρός: Ανοιξιάτικο το σκηνικό με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας – Πού αναμένονται καταιγίδες
- Η Ιταλία αποσύρεται από το Ευρωπαϊκό Παραολυμπιακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης
