Αμερικανική εταιρεία καλεί τις ανύπαντρες τριαντάρες να καταψύξουν τα ωάριά τους
Ένα νέο είδος «βιολογικής ασφάλισης» προσφέρει η νεοσύστατη νεοϋορκέζικη εταιρεία Extend Fertility. Καλεί τις γυναίκες που νιώθουν το βιολογικό τους ρολόι να χτυπά να καταψύξουν τα ωάριά τους ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν παιδί και μετά την εμμηνόπαυση.
36
Ένα νέο είδος «βιολογικής ασφάλισης» προσφέρει η νεοσύστατη νεοϋορκέζικη εταιρεία Extend Fertility (Παράτεινε τη Γονιμότητα). Καλεί τις γυναίκες που νιώθουν το βιολογικό τους ρολόι να χτυπά να καταψύξουν τα ωάριά τους ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν παιδί και μετά την εμμηνόπαυση.
Η «ασφάλιση» προσφέρεται σε γυναίκες κάτω των 40 ετών και στοιχίζει 15.000 δολάρια.
Όμως μέχρι σήμερα κανένα παιδί δεν έχει γεννηθεί από τα ωάρια της Extend Fertility που διατηρούνται σε υγρό άζωτο. Σε όλο τον κόσμο, μόλις 100 βρέφη έχουν γεννηθεί από κατεψυγμένα ωάρια.
Θορυβημένος από τις υποσχέσεις της εταιρείας, ο αμερικανικός Σύλλογος Αναπαραγωγικής Ιατρικής σκοπεύει να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει τη μέθοδο πειραματική και προειδοποιεί ότι ο όρος «βιολογική ασφάλιση» είναι παραπλανητικός.
Η Extend Fertility δεν διαθέτει δικά της εργαστήρια, αλλά συνεργάζεται με διάφορα ινστιτούτα υποβοηθούμενης παραγωγής.
Οι πελάτισσες αρχικά λαμβάνουν φάρμακα που διεγείρουν την παραγωγή ωαρίων. Τα ωάρια απομονώνονται από τις ωοθήκες και βυθίζονται σε υγρό άζωτο έπειτα από την προσθήκη προστατευτικών ουσιών.
Όμως τα ωάρια είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και εύκολα μπορούν να καταστραφούν από τους παγοκρύσταλλους που σχηματίζονται στο εσωτερικό τους. Επιπλέον, η κατάψυξη δημιουργεί γύρω από το ωάριο ένα στρώμα το οποίο εμποδίζει την πρόσβαση στα σπερματοζωάρια.
Η γονιμοποίηση των αποψυγμένων ωαρίων γίνεται εξωσωματικά, συνήθως με απευθείας εισαγωγή του σπερματοζωαρίου με τη βοήθεια μικροσύριγγας.
Η Extend Fertility εφαρμόζει τη μέθοδο του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, το οποίο έχει επιτύχει 51 εγκυμοσύνες από κατεψυγμένα ωάρια, περισσότερες από κάθε άλλο φορέα. Το ποσοστό αποτελεσματικότητας περιορίζεται πάντως στο 14%.
Η ιδρυτής της εταιρείας Κρίστι Τζόουνς, που δραστηριοποιείται στο χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έπειτα από μια επιτυχημένη καριέρα σε εταιρείες πληροφορικής, παραδέχεται ότι η ζήτηση θα είναι αρχικά πολύ μικρή.
«Η εταιρεία θα χρειαστεί κάποιο καιρό για να αναπτυχθεί, μάλλον πολύ καιρό. Αλλά θέλω να βοηθήσω τις γυναίκες» διαβεβαιώνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κούβα: Αγνοούνται 2 ιστιοφόρα και το πλήρωμά τους που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια
- ΗΠΑ: Για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια ρώσοι κοινοβουλευτικοί συναντώνται με αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον
- Αυστραλία: Κυκλώνας προκαλεί διακοπή λειτουργίας σε δυο από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής ΥΦΑ στον κόσμο
- Βουλγαρία: Από τις λίγες χώρες παγκοσμίως με δημόσια κυρίαρχη τεχνητή νοημοσύνη δωρεάν για τους πολίτες της
- Ο Τραμπ υπόσχεται πως θα καταβληθεί η μισθοδοσία για το προσωπικό ασφαλείας στα αεροδρόμια
- Φλόριντα: Διώκεται νεαρός για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα της CENTCOM

