Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Ιταλική ανησυχία για μεγάλη αναταραχή κατά την επικείμενη επίσκεψη Μπους στη χώρα

Ιταλική ανησυχία για μεγάλη αναταραχή κατά την επικείμενη επίσκεψη Μπους στη χώρα

Σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη λόγω των μαχητικών διαδηλώσεων που θα «σφραγίσουν» την παραμονή του Τζορτζ Ο.Μπους στη Ρώμη το διάστημα της 4ης-5ης Ιουλίου, διαβλέπει το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών. Ουδεμία υπόνοια για τρομοκρατικό χτύπημα.

51

Σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη λόγω των μαχητικών διαδηλώσεων που θα «σφραγίσουν» την παραμονή του Τζορτζ Ο.Μπους στη Ρώμη το διάστημα της 4ης-5ης Ιουλίου, διαβλέπει το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών. Ουδεμία υπόνοια για τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Τζουζέπε Πιζάνου κατέστησε την Παρασκευή περισσότερο από σαφή την ανησυχία των Αρχών για μεγάλη αναταραχή εξαιτίας των διαδηλώσεων που προγραμματίζονται τόσο κατά την εθνική εορτή της 2ας Ιουνίου, όσο και κατά την άφιξη και παραμονή Μπους στη χώρα στις 4 και 5 Ιουνίου.

«Εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι, που μας ανησυχούν αλλά δεν μας φοβίζουν» ανέφερε ο Πιζάνου για να συμπληρώσει: «Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο Διαδίκτυο, και δεν μιλάω για άλλες ενδείξεις, για να καταλάβει πόσο μεγάλη συσσώρευση κινδύνων υπάρχει κατά της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης».

Ο Ιταλός ΥΠΕΣ διεμήνυσε πως η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε απειλή και υπογράμμισε πως οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαδηλώσουν ειρηνικά και δίχως όπλα, αλλά και το δικαίωμα να συνεχίσουν την καθημερινή τους ζωή δίχως προβλήματα. «Ας καταστεί σαφές πως δεν θα αφήσουμε κανένα περιθώριο για βία» τόνισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι δηλώσεις Πιζάνου ήλθαν στη διάρκεια συγκέντρωσης της συντηρητικής Forza Italia κοντά στο Μιλάνο. Μετά το «θόρυβο» που προκλήθηκε λόγω της αναφοράς σε μεγάλους κινδύνους, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνισε πως ο Πιζάνου αναφερόταν αποκλειστικά σε κίνδυνο δημόσιας αναταραχής και όχι σε ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Η ιταλική κυβέρνηση είναι εξαιρετικά ανήσυχη για τον ενδεχόμενο βίαιης εκτροπής των διαδηλώσεων που προγραμματίζουν οργανώσεις και μεμονωμένοι ακτιβιστές προκειμένου να αποδοκιμάσουν τόσο τον Αμερικανό πρόεδρο και την πολιτική του στο Ιράκ, όσο και την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για τη στήριξη που παρέχει στην Ουάσινγκτον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies