66

Συνάντηση με αντιπροσωπεία φιλάθλων του Αρη είχε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος στο Βασιλικό θέατρο Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Η Θεσσαλονίκη του πολιτισμού, προκλήσεις και προοπτικές».

«Το πρόβλημα του Αρη είναι γνωστό» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. «Γνωστό είναι και το σχέδιο που ζήτησα να εφαρμοστεί, αλλά μέχρι στιγμής έχει γίνει πράξη μόνο το ένα σημείο, μένουν άλλα τέσσερα» συνέχισε ο υπουργός, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε:

«Δυστυχώς, οι οπαδοί του Αρη δεν έχουν καλή πληροφόρηση, γι΄ αυτό είχε ενδιαφέρον η συνάντηση που κάναμε. Τους είπα να παρακολουθούν από κοντά τις προσπάθειες της διοικούσας επιτροπής. Το κράτος είναι το μόνο που βοηθάει τον Αρη. Δυστυχώς, ο Αρης δεν έχει κοινωνικούς παράγοντες και ανθρώπους να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

» Οι άμεσες προτεραιότητες του Αρη είναι να μπορεί να εξασφαλίζει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και να μην αντιμετωπίζει την απειλή κυρώσεων από τη FIFA. Είμαι αισιόδοξος ότι, αν στηριχτεί η διοικούσα επιτροπή, θα γίνουν σημαντικά βήματα.

» Οι κάτοχοι των μετοχών δεν μπορούν να επανέλθουν στη διοίκηση. Όλα εξαρτώνται από το Νόμο και από το κρίσιμο όργανο που είναι η ΕΕΑ. Δεν πρέπει να υπάρχουν εσωτερικές αντιθέσεις και να εφαρμοστεί πλήρως το σχέδιο που έχω ανακοινώσει στις 2 Ιανουαρίου. Είχαμε μία καλή συζήτηση με τα παιδιά, που μερικές φορές στρέφονται προς λάθος κατεύθυνση από κακή πληροφόρηση. Η αγωνία τους για την πορεία του Αρη δεν τους αφήνει να σκεφτούν όλα τα δεδομένα που πιθανώς δεν τα γνωρίζουν».

Προηγουμένως οι οπαδοί του Αρη είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο χώρο της παραλίας στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

«Δε σεβόμαστε κανέναν που δε σέβεται τον Αρη» ήταν το κεντρικό σύνθημα των οπαδών της ομάδας, που μάλιστα αναγραφόταν σε ένα μεγάλο πανό. Τα συνθήματα που ακούγονταν ήταν κατά των κ. Βενιζέλου, Λιάνη και του Δημήτρη Κοντομηνά. Οι οπαδοί του Αρη απέκλεισαν για αρκετή ώρα τις τέσσερις λωρίδες της παραλιακής οδού (στο ύψος του Λευκού Πύργου) και λίγο αργότερα έδωσαν στην κυκλοφορία τις δύο.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ