
Tρίτος ο ΠΑΟΚ, «θύμα» του Αιγάλεω ο Ηρακλής, διπλό του ΟΦΗ στο Χαριλάου
Στην τρίτη θέση της Α εθνικής πέρασε ο ΠΑΟK με το θριαμβευτικό 4-1 επί του Πανηλειακού στον Πύργο. Το Αιγάλεω πήρε μεγάλη νίκη επί του Ηρακλή με 2-0, ενώ ο ΟΦΗ πήρε το διπλό με 2-1 από τον Αρη στο Χαριλάου. Προοδευτική-Ακράτητος και Χαλκηδόνα-Καλλιθέα έμειναν στο 1-1.
26
Στην τρίτη θέση της Α εθνικής πέρασε ο ΠΑΟK με το θριαμβευτικό 4-1 επί του Πανηλειακού στον Πύργο. Το Αιγάλεω πήρε μεγάλη νίκη επί του Ηρακλή με 2-0, ενώ ο ΟΦΗ πήρε το διπλό με 2-1 από τον Αρη στο Χαριλάου. Προοδευτική-Ακράτητος και Χαλκηδόνα-Καλλιθέα έμειναν στο 1-1.
Πανηλειακός-ΠΑΟΚ 1-4
Την θετική παράδοση που έχει στον Πύργο, συνέχισε και φέτος ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη, παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τις ήττες με Προοδευτική και Λιν, κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη επί του Πανηλειακού με 4-1.
Το μακεδονικό συγκρότημα, που σε επτά… καθόδους στον Πύργο έχει συνολικά πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες, μόλις στο 18ο λεπτό παραβίασε την εστία του Λιούρδη χάρη στο αριστερό σουτ του Μάρκου από κοντινή θέση (0-1). Τρία λεπτά αργότερα και πριν καλά-καλά οι γηπεδούχοι καταλάβουν τι είχε συμβεί, ήρθε και δεύτερο… χτύπημα. Ο Τσιώλης υπέπεσε σε τραγικό λάθος και ο Σαλπιγγίδης που έγινε αποδέκτης της μπάλας από την πάσα του Γιαννιτσανάκη, δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στο βάθος της εστίας του Λιούρδη, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΠΑΟΚ (0-2).
Στο 60ο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρήκε και πάλι δίχτυα, αυτή τη φορά με «δράστη» τον Εγκωμίτη, ο οποίος και με δυνατό σουτ έκανε το 3-0. Εξι λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου, ο Σαλπιγγίδης έβαλε το… κερασάκι στη νίκη του ΠΑΟΚ, όταν με προσωπική ενέργεια έκανε τέσσερα τα τέρματα της ομάδας του.
Το γκολ της τιμής για τον Πανηλειακό πέτυχε ο Τσίγκας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.
Πανηλειακός: Λιούρδης, Τσιώλης (46 Ταραλίδης), Σωτήρχος, Τασίδης, Βύντρα, Μωϋσιάδης, Μαρκορά, Σπυρόπουλος (46` Δερμιτζόγλου), Κοταρέλας, Μάρης, Τσίγκας.
ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Φουτσίνι (23 Ζαβαντίας), Ουντέζε, Βόκολος, Κουτσόπουλος, Εγκωμίτης, Μάρκος, Χάγκαν, Γιαννιτσανάκης, Χασιώτης, Σαλπιγγίδης.
Αρης-ΟΦΗ 1-2
ΟΦΗ πήρε μια μεγάλη νίκη στην Ευκαρπία επί του Αρη με 2-1, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 5η ημέρα του πρωταθλήματος της Α εθνικής κατηγορίας. Το γκολ του Ρουμπάκη πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών του αγώνα έδωσε στην ομάδα της Κρήτης μία πολύτιμη και συνάμα δίκαιη νίκη σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες.
Οι φιλοξενούμενοι, δεν αντιμετώπισαν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, διάστημε που οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή δεν κατάφεραν όμως κάτι αξιόλογο. Η συνέχεια ανήκει στους παίκτες του Σκάζνι οι οποίοι κατάφεραν να φθάσουν στο γκολ στο 36ο λεπτό με κεφάλιά από τον Αδάμο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης προσπάθησε με την είσοδο του Φραντζέσκου να γίνει πιο επιθετικός και δικαιώθηκε σκοράροντας, στο 67ο λεπτό με φάουλ από 30 μέτρα.
Η εξέλιξη του αγώνα έδειχνε να ευνοεί τους γηπεδούχους οι οποίοι απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα από το 71ο λεπτό μετά την αποβολή του Μπελεβώνη. Στο 78ο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» έφθασαν κοντά στο γκολ αλλά ο Σηφάκης είπε «όχι» σε κεφαλιά του Κυζερίδη και στο 85ο λεπτό οι Κρητικοί με τον Ρουμπάκη πήραν αυτό που άξιζαν.
Στο φινάλε των καθυστερήσεων, ο Κολτσίδας χωρίς κανένα λόγο χτύπησε τον Μπικόφσκι και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Αρης: Λαμπάκης, Αμπελάς (84 Καζάντζης), Κολτσίδας, Παπαδόπουλος, Μαλλούς (75 Κατσιαρός), Διγκόζης, Σελάντερ, Πασσαλής, Κυζερίδης, Κούσας (46 Φραντζέσκος), Λαζανάς.
ΟΦΗ: Σηφάκης, Μπελεβώνης, Κολιτσιδάκης, Αδάμος, Κώτσιος, Ρουμπάκης, Δέντσας (64 Κουτσουρές), Σολίς, Ντεγιάνοφ (76 Σταυρακάκης), Σοάρες (90΄Αναστασιάδης), Μπικόφσκι
Αιγάλεω-Ηρακλής 2-0
«Τρίτωσε» το σερί νικών του Αιγάλεω στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα, σε αγώνα για την 5η ημέρα της Α Εθνικής που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», επικράτησε 2-0 του Ηρακλή και έπιασε την ΑΕΚ στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι παίκτες του Γιώργου Χατζάρα έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό έχασαν μια αρκετά καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, καθώς το σουτ του Νικολόπουλου έξω από την περιοχή, πέρασε ελάχιστα άουτ. Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής προσπάθησε να ισορροπήσει τον αγώνα και να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο, ωστόσο οι αντίπαλοί του ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί και έτσι οι προσπάθειές τους δεν στέφθηκαν από επιτυχία.
Όλα αυτά μέχρι το πρώτο 10λεπτο, αφού από εκείνο το σημείο και μετά ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοσή του και έφερε το παιχνίδι στον χώρο του κέντρου δημιουργώντας και χάνοντας κάποιες ευκαιρίες με τον Μίετσελ και τον Φοφόνκα. Στο 19 όταν ο Πολωνός πήρε την μπάλα από τον Φοφόνκα, πέρασε τον Αμπάρη, αλλά το σουτ του απομακρύνθηκε λίγο πριν την γραμμή από τον Ψωμά. Τρία λεπτά αργότερα, εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου, πέρασε λίγο άουτ, ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε με τον Φωτάκη να σουτάρει και τον Αμπάρη να σώζει την ομάδα του.
Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι παρέμεινε ανοικτό με εκατέρωθεν ευκαιρίες και τον Ηρακλή να δείχνει ότι είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στο 64, όμως, ο Χλωρός επιχείρησε την ατομική ενέργεια, μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή του «γηραιού› και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Φωτάκη, ο οποίος με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ (1-0) και έβαλε τα θεμέλια για τη νίκη. Μια νίκη που σφραγίστηκε και τυπικά στην εκπνοή του αγώνα με πλασέ του Αγρίτη, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-0).
Αιγάλεω: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέι (46 Μπάρκογλου), Ουάνγκα, Φωτάκης, Σκοπελίτης, Χλωρός, Αγρίτης (89 Χατζής), Νικολόπουλος (83 Μεϊδάνης).
Ηρακλής: Αμπάρης, Σνάουτσνερ, Κατσαμπής, Νατσούρας, Νεμπεγλέρας, Κιάσσος, Ιωάννου, Εντερσον Φοφόνκα, Κουχάρσκι (80 Λαγός), Μίετσελ (84 Μπαχράμης), Μαχλάς (73 Π. Καπετάνος).
Χαλκηδόνα-Καλλιθέα 1-1
Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Χαλκηδόνα και Καλλιθέα στο ισόπαλο 1-1, σε αγώνα για την 5η ημέρα της Α Εθνικής που έγινε στο γήπεδο της Νεάπολης.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν… φουριόζοι στο γήπεδο με στόχο να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έλυνε τα πόδα. Μόλις στο 6 η μπάλα από την κεφαλιά του Μανουσάκη πέρασε ελάχιστα μακριά από το δοκάρι του Στάουτσε, ενώ στο 10 ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας έδιωξε σε κόρνερ έπειτα από δυνατό σουτ του Δήμου έξω από την περιοχή.
Σταδιακά η Καλλιθέα ισορρόπησε το παιχνίδι και απείλησε την εστία του Εμπέντε. Στο 38 ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε το σουτ του Γκέκα, ενώ την τελευταία καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος δημιούργησε η ομάδα της Νίκαιας με το Μικέ, όμως η μπάλα πέρασε με δύναμη έξω από την εστία του Στάουτσε που είχε μείνει «άγαλμα».
Στο 55` ο Δήμος ανέτρεψε τον Τάτση μέσα στην περιοχή και ο Γκέκας ευστοχώντας στο πέναλτι άνοιξε το σκορ για την Καλλιθέα (0-1). Η Χαλκηδόνα πίεσε για την ισοφάριση και κατάφερε να το πετύχει με τον ίδιο τρόπο στο 85 με το Ζαχαρόπουλο να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε ο Κορακάκης.
Στο 90` ο Γκέκας έχασε μεγάλη ευκαιρία για την Καλλιθέα όταν έκανε το σουτ και ο Εμπέντε απομάκρυνε δύσκολα, όπως και ο Μανουσάκης στις καθυστερήσεις για τους γηπεδούχους όμως στην κεφαλιά που επιχείρησε η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Χαλκηδόνα: Εμπέντε, Γελαδάρης, Ντάγκας, Σίμος, Δήμος (60 Μακρής), Μικές, Κατεμής (60 Κοζανίδης), Αλ Τζάχερ (79 Νιόπλιας), Μανουσάκης, Κορακάκης, Ζαχαρόπουλος.
Καλλιθέα: Στάουτσε, Γκεοργκίεφ, Κουλακιώτης, Γόγολος, Νταμπρόφσκι (78 Πέτκοβιτς), Μπασκάκης, Τάτσης, Κυριάκος, Ντραγκίσεβιτς, Νταμνιάνοβιτς (90 Καρατζάς), Γκέκας (90 Σκαρμούτσος).
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
Παναθηναϊκός 13
Ολυμπιακός 12
ΠΑΟΚ 10
ΑΕΚ 9
Αιγάλεω 9
Ηρακλής 8
ΟΦΗ 7
Αρης 7
Πανιώνιος 7
Προοδευτική 6
Χαλκηδόνα 5
Πανηλειακός 4
Ακράτητος 4
Ιωνικός 3
Καλλιθέα 3
Ξάνθη 1
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μεξικό: Πυροβολισμοί στις πυραμίδες του Τεοτιουακάν – Μια τουρίστρια νεκρή
- Θύμα του πολέμου στο Ιράν η οικονομία της Ουκρανίας
- Έντι Μέρφι και Μάρτιν Λόρενς: Έγιναν παππούδες και μοιράζονται το ίδιο εγγόνι
- Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε το δεύτερο Youth League της ιστορίας της (vid)
- Νέα Δημοκρατία: Σε περιδίνηση η «γαλάζια» παράταξη – Κλίμα εσωστρέφειας και αμφισβήτησης
- Πάτρα: Ελεύθερος υπό όρους ο πατέρας που εξανάγκαζε τον 12χρονο γιο του να δουλεύει






