
Αήττητη σκέφτεται το μέλλον της στο Eurobasket η εθνική
Αν και πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα η εθνική ομάδα πέτυχε το τρία στα τρία στη Σουηδία και με 79-73 επί της Ουκρανίας πήρε την πρώτη θέση στον Δ όμιλο αλλά και τυπικά το εισιτήριο για τους «8», περιμένοντας πλέον την επόμενη αντιπαλός της στο Eurobasket.
26
Αν και πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα η εθνική ομάδα πέτυχε το τρία στα τρία στη Σουηδία και με 79-73 επί της Ουκρανίας πήρε την πρώτη θέση στον Δ όμιλο αλλά και τυπικά το εισιτήριο για τους «8», περιμένοντας πλέον την επόμενη αντιπαλός της στο Eurobasket, πουθα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Γερμανίας-Ιταλίας.
Μόνο στην έλλειψη ενδιαφέροντος, μπορεί κανείς να αποδώσει την άσχημη εικόνα που παρουσίασε η εθνική σε ολόκληρο το πρώτο μέρος της αναμέτρησης με την Ουκρανία.
Ελλειψη πάθους στην άμυνα, επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση, όσο κι αν ο Γιάννης Ιωαννίδης ανακάτευε διαρκώς την τράπουλα -χρησιμοποίησε ακόμη και τον Δημήτρη Παπανικολάου (που ήθελε αρχικά να ξεκουράσει λόγω τραυματισμού) στο δεύτερο δεκάλεπτο- προσπαθώντας να δοκιμάσει νέα σχήματα.
Μετά από δέκα λεπτά παιχνιδιού η Ελλάδα είχε πετύχει μόνο 9 πόντους, (22-9). Ο Γκρέγκορι Χίζνιακ λειτουργούσε σαν φόβητρο μέσα στη ρακέτα για τους Ελληνες διεθνείς. Το πρόβλημα όμως δεν ήταν θέμα συστημάτων, αλλά χαλαρότητας και, παρά τις φωνές του Ιωαννίδη, στο ημίχρονο η Ουκρανία είχε οικοδομήσει διαφορά 20 πόντων, 39-19.
Μία ακόμη φορά η ανάπαυλα του ημιχρόνου είχε ευεργετικά αποτελέσματα για την εθνική Ελλάδας. Χαρίσης και Χατζηβρέττας επέστρεψαν ορεξάτοι στο παρκέ, «έτρεξαν» την ομάδα και πετυχαίνοντας από 11 και 9 πόντους αντίστοιχα έδωσαν το έναυσμα για την τρίτη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
«Βροχή» από τρίποντα ακολούθησε στην τρίτη περίοδο για να ισοφαρίσει η εθνική σε 49-49 πριν λήξει το τρίτο δεκάλεπτο (55-54 υπέρ των Ουκρανών). Ο Δήμος Ντικούδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της τελευταίας περιόδου (21π. συνολικά) και έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Ευθύμη Ρεντζιά, η Ελλάδα υποχρέωσε την Ουκρανία στην τρίτη της ήττα με 79-73.
Τα δεκάλεπτα: 9-22, 19-39, 54-55, 79-73.
Ελλάδα: Διαμαντίδης, Χατζηβρέττας 11, Παπαλουκάς, Παπανικολάου 1, Σιγάλας, Φώτσης 4, Αλβέρτης 17, Ντικούδης 21, Χαρίσης 11, Ρεντζιάς 14, Κακιούζης.
Ουκράνια: Λεμπέντεφ 4, Ραγιέφσκι 8, Μπαλάσοφ 14, Ντρόζντοφ 19, Μοσκαλένκο, Κριάπα 7, Οκούνσκι 13, Χίζνιακ 8.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ελλάδα (3-0) 6
———————-
Τουρκία (2-1) 5
Κροατία (1-2) 4
———————-
Ουκρανία (0-3) 3
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μεξικό: Πυροβολισμοί στις πυραμίδες του Τεοτιουακάν – Μια τουρίστρια νεκρή
- Θύμα του πολέμου στο Ιράν η οικονομία της Ουκρανίας
- Έντι Μέρφι και Μάρτιν Λόρενς: Έγιναν παππούδες και μοιράζονται το ίδιο εγγόνι
- Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε το δεύτερο Youth League της ιστορίας της (vid)
- Νέα Δημοκρατία: Σε περιδίνηση η «γαλάζια» παράταξη – Κλίμα εσωστρέφειας και αμφισβήτησης
- Πάτρα: Ελεύθερος υπό όρους ο πατέρας που εξανάγκαζε τον 12χρονο γιο του να δουλεύει






