
Αυξάνονται οι υπογραφές για την διεθνή Συνθήκη για τον Έλεγχο του Καπνού
Σαράντα συνολικά κράτη, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέγραψαν τη Συνθήκη - Πλαίσιο για τον Έλεγχο του Καπνού κατά την πρώτη εβδομάδα που τέθηκε προς υπογραφή στην έδρα του Παγκόσιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη.
36
Σαράντα συνολικά κράτη, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέγραψαν τη Συνθήκη – Πλαίσιο για τον Έλεγχο του Καπνού κατά την πρώτη εβδομάδα που τέθηκε προς υπογραφή στην έδρα του Παγκόσιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο οργανισμός.
Η Νορβηγία είναι η πρώτη χώρα που υπέγραψε τη Συνθήκη στις 16 Iουνίου 2003. Την ίδια ημέρα την υπέγραψε και η Ελλάδα.
Η Συνθήκη, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα 192 κράτη – μέλη του ΠΟΥ, περιορίζει την άμεση διαφήμιση προϊόντων καπνού καθώς και τη δυνατότητα των καπνοβιομηχανιών να γίνονται χορηγοί για εκδηλώσεις.
Παράλληλα, ενισχύει την υφιστάμενη νομοθεσία κατά του λαθρεμπορίου καπνού και προωθεί αυξήσεις στις τιμές και τη φορολόγησή του.
Επιβάλλει, παράλληλα, την αναγραφή των κινδύνων του καπνίσματος πάνω στα πεκέτα τσιγάρων και απαγορεύει την πώλησή τους σε ανήλικους.
Η Συνθήκη θα τεθεί προς υπογραφή στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, κατά το διάστημα από 30 Ιουνίου 2003 μέχρι 29 Ιουνίου 2004.
Για να τεθεί σε εφαρμογή, θα πρέπει στη συνέχεια να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια των κρατών που την έχουν αποδεχθεί και να χρησιμοποιηθεί ως βάση για αλλαγές την νομοθεσία τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Apple και η επόμενη ημέρα
- ΗΠΑ: Δισεκατομμύρια για «ασπίδα πυραύλων» – Μαζική ενίσχυση της ναυτικής άμυνας
- Μάλι: Συντονισμένη επίθεση ενόπλων στο Μπαμακό
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)


