
Ολοκλήρωσε με νίκη την προετοιμασία της η εθνική βόλεϊ
Με νίκη έκλεισε των κύκλο των φιλικών αγώνων της η εθνική ομάδα των ανδρών, καθώς νίκησε την Κούβα με 3-1 (25-19, 25-18, 27-29, 25-23), στο τρίτο και τελευταίο φιλικό των δύο ομάδων. Αποκλείστηκε τελικά ο Μποζίδης από τα προκριματικά του Eυρωπαϊκού.
26
Με νίκη έκλεισε των κύκλο των φιλικών αγώνων της η εθνική ομάδα των ανδρών, καθώς νίκησε την Κούβα με 3-1 (25-19, 25-18, 27-29, 25-23), στο τρίτο και τελευταίο φιλικό των δύο ομάδων.
ΕΛΛΑΣ: Γκιούρδας 8, Κουρνέτας, Τσακιρόπουλος 8, Ρουμελιώτης 7, Πανταλέων 10, Μπάεφ 11, Στεφάνου (λ, 52% στην υποδοχή), Χατζηαντωνίου 5, Ψάρρας 2, Κυριαζής 4, Ντονάς 1, Λάππας 7.
ΚΟΥΒΑ: Καλά 9, Πορτουόντο 8, Τζιλ 10, Σάλας 1, Ποεϋ 9, Ντομίνικο 5, Μπρίτο (λ, 43% στην υποδοχή), Βίνεντ, Χουαντορένα, Αλταζαμπάλ 12, Γκονζάλες 2.
«Έμεινα πολύ ευχαριστημένος και στους τέσσερις αγώνες με την Κούβα. Η βασική ομάδα έδειξε ανωτερότητα έναντι των Κουβανών. Το σημείο έναρξης της φετινής προετοιμασίας ήταν σε υψηλότερη θέση από ότι τα ποροηγούμενα δύο χρόνια και αυτό με ευχαριστεί. Ανάλογα με την εξέλιξη του αποτελέσματος στη Φινλανδία θα αποσαφηνιστεί και η χρήση της 17άδας του Παγκοσμίου Λιγκ», δήλωσε ο Στέλιος Προσαλίκας.
Την Κυριακή οι διεθνείς έχουν ρεπό και από τη Δευτέρα στην προετοιμασία θα συνεχίσουν 14 παίκτες (2 επτάδες). Η 14άδα, από την οποία θα προκύψει και η 12άδα της Φινλανδίας αποτελείται από τους: Γκιούρδα, Μπάεφ, Κυριαζή, Λάππα (ακραίοι), Κουρνέτα, Ψάρρα (πασαδόροι), Τσακιρόπουλο, Χατζηαντωνίου, Πανταλέων, Σμαραγδή (κεντρικοί), Ρουμελιώτη, Ντράκοβιτς (διαγώνιοι), Στεφάνου, Δημητρακόπουλο (λίμπερο).
Δύο λοιπόν ακόμα διεθνείς θα αποχωρήσουν. Ένας από αυτούς θα είναι λίμπερο και ένας κεντρικός. Για την πρώτη θέση ο Στεφάνου, καλύτερος λίμπερο της φετινής χρονιάς δείχνει αντικειμενικά να έχει τον πρώτο λόγο για τον κ.Προσαλίκα, καθώς ο Δημητρακόπουλος, διανύει περίοδο, κάμψης. Κεντρικός θα είναι ο Σμαραγδής, αφού ο Χατζηαντωνίου, έχει σχεδόν επανέλθει από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε.
Οι τέσσερις που αποκλείστηκαν από την 14άδα (Μποζίδης, Καρυπίδης, Ντονάς και Προύσαλης) θα προπονούνται από τη Δευτέρα στο Μαραθώνα με τον προπονητή της Εθνικής εφήβων Αρη Αγγελόπουλο, ενώ την Τρίτη θα προστεθούν στο παραπάνω τιμ άλλοι δύο παίκτες (ένας κεντρικός και ένας λίμπερο), οι οποίοι δεν θα ταξιδεύσουν στην Φινλανδία.
Η αποστολή θα αναχωρήσει για το Τάμπερε την Τετάρτη 7 Μαΐου.
Προσαλίκας: «Προσοχή στους διεθνείς»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Προσαλίκας, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου, ζήτησε από τους υπεύθυνους των σωματείων, αλλά και από τους προπονητές της Α1 ανδρών να επιδείξουν ιδιαίτερη ευαισθησία στους παίκτες της Εθνικής ανδρών, αλλά και της εφήβων, ώστε να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο, αθλητές που έχουν κάνει σκληρές προπονήσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων να κάθονται στον πάγκο κατά την αγωνιστική περίοδο των Εθνικών πρωταθλημάτων.
«Το ελληνικό βόλεϊ έχει μια πολύ καλή μαγιά σαράντα και πλέον αθλητών που δουλεύουν πολύ σκληρά και πολλές ώρες και μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν πολλά εάν ακολουθηθεί ένας σωστός προγραμματισμός και φιλοσοφία παράλληλη με των εθνικών ομάδων. Έτσι θα βοηθηθούν και οι αθλητές, αλλά και τα σωματεία», τόνισε ο Στέλιος Προσαλίκας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η εμμονή των αφεντικών με το ChatGPT οδηγεί σε παράκρουση τους υπαλλήλους
- Σπουδαίο επίτευγμα από τον Παπανικολάου: Έφτασε τις 800 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.04 – 25.04.2026]
- Πέταξαν σορούς 50 βρεφών και 6 ενηλίκων σε νεκροταφείο στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο
- Λιοσίων: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 16χρονη – Θέμα ωρών η σύλληψή του
- Έτοιμος να προπονήσει τον Μέσι ο Αλμέιδα – Σενάριο για την Ίντερ Μαϊάμι




