26

Ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ που θα γίνει το Σάββατο στο κλειστό του Σπόρτιγκ, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ.

Οι «πράσινοι» με νίκη θα εξασφαλίσουν κατά μεγάλο ποσοστό την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ στην περίπτωση που η ΑΕΚ κατακτήσει το «ροζ» φύλλο αγώνα, τότε «πιάνει› την ομάδα του Ομπράντοβιτς στην κορυφή και με δεδομένο ότι θα έχει ρεκόρ 2-0 (είχε κερδίσει στο ματς του πρώτου γύρου με 63-41), θα θέσει τις βάσεις για την κατάκτηση του πολυπόθητου στόχου.

Κρίσιμους αγώνες για την παραμονή τους στην κατηγορία δίνουν επίσης αύριο, Ηράκλειο και Νήαρ Ηστ. Οι Κρητικοί υποδέχονται στο Λίντο τον Ηρακλή, ενώ η ομάδα του Ζούρου, σε μια σαφώς πιο δύσκολη αποστολή, φιλοξενείται από το Περιστέρι στο «Αν. Παπανδρέου».

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 3 Μαϊου
Σπόρτιγκ 21:00 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (Βορεάδης-Σπυρίδωνος)
Κορυδαλλού 17:30 Ολυμπιακός-Ιωνικός Ν.Φ. (Τζάμος-Αφεντουλίδης)
Νεάπολης 17:00 Ολύμπια-Μακεδονικός (Ταβουλαρέας-Δέλλας)
Ηρακλείου 17:00 Ηράκλειο-Ηρακλής (Τανατζής-Χριστοδούλου)
Περιστερίου 17:00 Περιστέρι-Νήαρ Ηστ (Μαστραφτσής-Σχινάς)
ΠΑΟΚ 19:00 ΠΑΟΚ-Μαρούσι (Καρούσης-Καρακατσούνης)
Τετάρτη 14 Μαϊου
Αλεξάνδρειο 19:00 Αρης-Πανιώνιος (Παπαδημητρίου-Αρβανιτίδης)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ