26

Όταν πριν από λίγες ημέρες ο προπονητής της Περούτζια Σέρσε Κόσμι, δήλωνε βέβαιος ότι ο Ζήσης Βρύζας θα ξανάβρισκε σύντομα τη φόρμα του, σίγουρα δεν περίμενε ότι αυτό θα γινόταν με τόσο εντυπωσιακό τρόπο.

Με δύο γκολ του Έλληνα επιθετικού, η Περούτζια «ταπείνωσε»την Ιντερ με 4-1 στο «Ρενάτο Κούρι» και επέτρεψε στη Μίλαν (δύσκολα 2-1 την Πιατσέντσα στο «Μεάτσα») να βρεθεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας του campionato, μετά από 17 αγωνιστικές και να κατακτήσει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.

Ο Βρύζας σκόραρε στο 34ο και το 64ο λεπτό, ενώ στο 75 άφησε τη θέση του στον Καράτσολο, για να γνωρίσει την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας του. Τα υπόλοιπα γκολ της Περούτζια πέτυχαν οι Ζε Μαρία (10-πέναλτι) και Φουζάνι (55), ενώ το μόνο που κατάφερε η Ιντερ ήταν να μειώσει με πέναλντι του Βιέρι στο 79.


Από τους υπόλοιπους αγώνες, ξεχώρισε η νίκη 2-1 της Αταλάντα επί της Ρόμα, με τον Τραμετσάνι να σημειώνει το νικητήριο γκολ στο 87, σε ενα ματς όπου οι «τζιαλορόσι» τελείωσαν τον αγώνα με 10 πάικτες (κόκκινη κάρτα ο Εμερσον στο 21), αλλά και χωρίς προπονητή, αφού ο Φάμπιο Καπέλο αποβλήθηκε στο 31, μετά από έντονη διαμαρτυρία στον διαιτητή Αλφρέντο Τρενταλάντζε.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Αταλάντα-Ρόμα 2-1
Λάτσιο-Ουντινέζε 2-1
Μίλαν-Πιατσέντσα 2-1
Μόντενα-Μπρέσια 0-0
Περούτζια-Ίντερ 4-1
Τορίνο-Κόμο 0-0
Πάρμα-Εμπολι 2-0
Ρετζίνα-Μπολόνια 1-0

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ