Έκλεισε την Κυριακή το βράδυ η έκθεση Ματίς εναντίον Πικάσο στην Tate Modern
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις που οργανώθηκαν ποτέ στη Βρετανία. Η έκθεση Ματίς εναντίον Πικάσο στην Tate Modern του Λονδίνου έκλεισε σημειώνοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας.
38
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις που οργανώθηκαν ποτέ στη Βρετανία. Η έκθεση Ματίς εναντίον Πικάσο στην Tate Modern του Λονδίνου έκλεισε σημειώνοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας.
Σύμφωνα με το BBC, την έκθεση που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο επισκέφτηκαν περισσότερα από 500.000 άτομα. Το τελευταίο 48ωρο λειτουργίας της έκθεσης το μουσείο έμεινε ανοικτό επί 36 ώρες, προκειμένου να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.
Έτσι, η έκθεση Ματίς εναντίον Πικάσο έγινε η πιο επιτυχημένη από άποψη επισκεψιμότητας στην ιστορία της Tate, αφού κατέρριψε το ρεκόρ των 406.000 επισκεπτών, που είχε σημειωθεί το 1996 στην έκθεση έργων του Πολ Σεζάν.
Στη διάρκεια της έκθεσης λειτουργούσε και μπαρ, όπου σερβιριζόταν αψέντι, το πράσινο ποτό που λέγεται ότι «προσέφερε» οράματα σε μεγάλους καλλιτέχνες.
Ο διευθυντής της Tate, σερ Νίκολας Σερότα, δήλωσε στο BBC: «Ο τεράστιος αριθμός των επισκεπτών δείχνει ότι, μολονότι ο Ματίς και ο Πικάσο είναι πολύ γνωστοί, η έκθεση ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική».
Επόμενοι σταθμοί της έκθεσης είναι το Παρίσι και η Νέα Υόρκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρεγγέλα: Αγωγή για προσβολή προσωπικότητας εναντίον της Κωνσταντοπούλου
- Λουτσέσκου: «Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας» – Τα δεδομένα για τον Κωνσταντέλια
- «Σφυροκοπούν» την Κρήτη οι θυελλώδεις άνεμοι: Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια
- ΓΣΕΕ: Οδηγίες για την ασφάλεια των εργαζομένων σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων
- Ο πλανήτης βρίσκεται σε «υδατική χρεοκοπία», προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Ροζίνιορ: «Αμφίβολος ο Φερνάντες, γυρίζουν Εστεβάο και Γκούστο»



