Λίγη από τη λάμψη της τελετή των Όσκαρ ζητά η Νέα Υόρκη από τους διοργανωτές
Το ενδεχόμενο ένα μέρος της επόμενης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, σε μία προσπάθεια ανάκαμψης της πόλης μετά τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, εξετάζει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.
43
Το ενδεχόμενο ένα μέρος της επόμενης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, σε μία προσπάθεια ανάκαμψης της πόλης μετά τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, εξετάζει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.
Την πρόταση υπέβαλαν ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τζορτζ Πατάκις, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ και ένας εκ των δύο προέδρων της εταιρείας Miramax Films, Χάρβεϊ Βάινσταϊν. «Η Νέα Υόρκη είναι το κατεξοχήν μέρος για μεγάλα γεγονότα» δήλωσε ο Μπλούμπεργκ.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Φράνκ Πίρσον, με δηλώσεις του στις εφημερίδες The New York Times και Los Angeles Times υποστήριξε ότι η πρόταση εξετάζεται σοβαρά, ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο της διοργάνωσης της τελετής εξ ολοκλήρου στη Νέα Υόρκη, λόγω των υποχρεώσεων της Ακαδημίας, αλλά και γιατί «η εκδήλωση φέρει τη σφραγίδα του Χόλιγουντ».
Όπως εκτιμάται, η διοργάνωση θα μπορούσε να φέρει εκατομμύρια δολάρια στην πόλη, η οποία έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα στην οικονομία της μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα του 2001.
Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη γιορτή των Όσκαρ επέστρεψε στο σπίτι της, το Χόλιγουντ, μόλις πριν από ένα χρόνο, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Kodak Theatre. Τα προηγούμενα χρόνια την τελετή απονομής φιλοξενούσε το Shrine Auditorium, στο κέντρο του Λος Αντζελες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μελάνια Τραμπ: Οργανώνει ιδιωτική προβολή στον Λευκό Οίκο για ντοκιμαντέρ με τη ζωή της
- Νταβός: Η επιστροφή σε έναν κόσμο που αλλάζει – Απολογισμός του Politico
- Η μητέρα της 16χρονης Λόρα «σπάει» τη σιωπή της – «Είσαι η ζωή μας, δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά»
- Mercosur: Η ηγεσία της ΕΕ πιέζει για την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο
- Εξαφάνιση 16χρονης Λόρας: Πήγε με δεύτερο ταξί στην Ομόνοια και έφυγε για τη Γερμανία;
- TikTok: Ολοκληρώνει τη συμφωνία με Τραμπ για να παραμείνει στις ΗΠΑ





