Τρία νομοσχέδια στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών
Τρία νομοσχέδια ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Κ.Σκανδαλιδης. Το πρώτο θα αφορά στη μεταναστευτική πολιτική, το δεύτερο στην αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και το τρίτο στη χρηματοδότηση των κομμάτων.
35
Δίωρη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είχε, την Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Ο κ. Σκανδαλίδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προτεραιότητες του υπουργείου του και σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης αναφέρθηκε σε τρία νομοσχέδια που είναι σχεδόν έτοιμα να κατατεθούν προς επεξεργασία στη Βουλή.
Το πρώτο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, που θα κατατεθεί στη Βουλή θα αφορά στη μεταναστευτική πολιτική. Το εν λόγω νομοσχέδιο θα προβλέπει και αλλαγές στο σχετικό νόμο, καθώς και στη διαδικασία της δεύτερης φάσης νομιμοποίησης των μεταναστών.
Στη συνέχεια θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και αργότερα αυτό για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Όσον αφορά στην πολιτική προστασία ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε: «Θέλουμε, πέρα από την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, να υπάρξουν σημαντικά μέτρα που αφορούν την ενίσχυση του κέντρου διαχείρισης των κρίσεων και της πολιτικής προστασίας, καθώς και του σχεδιασμού, του συντονισμού, της διασποράς των δυνάμεων και της κινητοποίησης των φυσικών φορέων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών».
Ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι στα μέσα Δεκεμβρίου θα συγκαλέσει διακομματική επιτροπή για το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και τις εκλογικές διαδικασίες. Οι εκπρόσωποι της διακομματικής επιτροπής θα οριστούν την επόμενη εβδομάδα κατά τη συνάντησή του με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 793 παραβάσεις
- «Ο Μάικ Τζέιμς αυτοπροτάθηκε στη Μπαρτσελόνα»
- Εννέα συμφωνίες υπέγραψαν Μητσοτάκης και Μακρόν – Τι περιλαμβάνουν
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Παναγιώτης Δουδωνής: Ληστεία μετά φιλοδωρήματος τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
- Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι δολοφονήθηκε ο 27χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- Μάγια: Mια αίθουσα συμβουλίου αποκαλύπτει πώς άλλαξε η εξουσία πριν από 1.000 χρόνια
- Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και το Σύνταγμα: Μια λεπτή ισορροπία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442