Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Θετικό το ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησης Κληρίδη – Ντενκτάς κατά τον Τζεμ

Θετικό το ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησης Κληρίδη – Ντενκτάς κατά τον Τζεμ

Υπέρ και νέας συνάντησης Ντενκτάς – Κληρίδη, αφού πραγματοποιηθεί πρώτα αυτή της 4ης Δεκεμβρίου, τάχθηκε ο Ι.Τζεμ. Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, χαρακτήρισε μακρινή την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

35

Θετικό χαρακτήρισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Ισμαήλ Τζεμ, το ενδεχόμενο ο Γλαύκος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς κατά τη συνάντησή τους στις 4 Δεκεμβρίου να κλείσουν και νέο ραντεβού. Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, προέβλεψε ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι ακόμη πολύ μακριά.


Μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, ο κ. Τζεμ χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» ο Ραούφ Ντενκτάς και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλ.Κληρίδης, να ορίσουν και νέου ραντεβού κατά την προγραμματισμένη τους συνάντηση για τις 4 Δεκεμβρίου.


Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε ακόμη και στο ζήτημα της Ευρωπαϊκής Αμυνας τονίζοντας ότι «υπάρχει σχετική πρόοδος, η οποία όμως δεν είναι αρκετή».


Την ίδια ώρα, ο Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα την τουρκική εξωτερική πολιτική επανέλαβε ότι «η Κύπρος έχει στρατηγική σημασία για την Τουρκία».


Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ για να τονίσει ότι «η Τουρκία δεν έχει ούτε στο χέρι, αλλά ούτε και στον ορίζοντά της την Ευρωπαϊκή Ένωση». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «είναι λάθος η εξίσωση που θέτει θέμα επιλογής μεταξύ Κύπρου και ΕΕ, εκ μέρους της Τουρκίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies