Κατέθεσε και ο Κ.Μητσοτάκης για την υπόθεση της λιβεριανής εταιρείας MAYO
Μετά τον Κ.Λαλιώτη και τον Μ.Έβερτ, Κ.Μητσοτάκης κλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, όπου κατέθεσε για τις καταγγελίες σχετικά την ύπαρξη τροφοδότη λογαριασμού της ΝΔ στη λιβεριανή εταιρεία MAYO.
34
Επί δυόμισι ώρες κατέθεσε την Πέμπτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος κλήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται με αφορμή τις καταγγελίες του Κώστα Λαλιώτη για την ύπαρξη τροφοδότη λογαριασμού της ΝΔ στη λιβεριανή εταιρεία ΜΑΥΟ Investment Corp.
Περί «λάσπης και συκοφαντίας»
Βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θεωρεί χρέος του να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσει «την προσπάθεια του κ. Λαλιώτη να επαναφέρει τη λάσπη και τη συκοφαντία ως κεντρικό μέσο της πολιτικής αντιπαράθεσης».
«Η ΝΔ -συνέχισε- εμπιστεύεται και τιμά την ελληνική Δικαιοσύνη. Εμείς δεν την υβρίζουμε όταν ασχολείται με πολιτικούς, διότι οι τίμιοι πολιτικοί δεν φοβούνται τη Δικαιοσύνη».
Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τον τροφοδότη λογαριασμό, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι η ανάκριση είναι μυστική, και εξέφρασε την επιθυμία να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος «για να αποδειχθεί η αλήθεια».
Περί «διαφάνειας και νομιμότητας»
Κι αργότερα έγινε γνωστή η απάντηση του Κ.Λαλιώτη στις δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη. Σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται πως λέει «τα πράγματα με το όνομά τους υπερασπιζόμενος τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος».
Τονίζει πως «όλοι γνωρίζουν πολύ καλά το βίο και την πολιτεία του, γι αυτό άδικα ψάχνει συνηγόρους στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ» και προβλέπει πως αυτό δεν θα συμβεί. Αλλά ελπίζει ο Κ.Μητσοτάκης να είπε στον εισαγγελέα όλη την αλήθεια για τους λογαριασμούς της MAYO.
Απάντηση Ρουσόπουλου
Σχολιάζοντας τη δήλωση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αντιλαμβανόμαστε τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Λαλιώτης. Σήμερα, άλλωστε, αποπέμφθηκαν από τη διάδοχό του στο ΥΠΕΧΩΔΕ, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ», που αυτός είχε ορίσει. Επιβεβαιώνονται έτσι, μετά και τις δηλώσεις Μπαρνιέ, οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για τις τεράστιες ευθύνες του κ. Λαλιώτη στο εθνικής σημασίας αυτό έργο.
»Κατά τα λοιπά, στα όσα, δήθεν, ανακάλυψε σήμερα παίρνοντας αποστάσεις από τις αρχικές του αιτιάσεις, ισχύει η δήλωσή μου, ότι η Δικαιοσύνη σύντομα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, της οποίας ήδη έχει επιληφθεί.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 793 παραβάσεις
- «Ο Μάικ Τζέιμς αυτοπροτάθηκε στη Μπαρτσελόνα»
- Εννέα συμφωνίες υπέγραψαν Μητσοτάκης και Μακρόν – Τι περιλαμβάνουν
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Παναγιώτης Δουδωνής: Ληστεία μετά φιλοδωρήματος τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
- Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι δολοφονήθηκε ο 27χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- Μάγια: Mια αίθουσα συμβουλίου αποκαλύπτει πώς άλλαξε η εξουσία πριν από 1.000 χρόνια
- Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και το Σύνταγμα: Μια λεπτή ισορροπία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442