Θετικός ο πρόεδρος της Κύπρου σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Ραούφ Ντενκτάς
Θετικά απάντησε ο Γλαύκος Κληρίδης στην τρίτη και τελευταία επιστολή του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, για κατ΄ιδίαν συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία, όπως ανακοίνωσε ο τελευταίος.
30
Θετικά απάντησε ο Γλαύκος Κληρίδης στην τρίτη και τελευταία επιστολή του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, για κατ΄ιδίαν συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία, όπως ανακοίνωσε ο τελευταίος.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου ανέφερε ότι η συνάντηση κατέστη δυνατή, αφού ο Ραούφ Ντενκτάς αποδέχτηκε να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών και παρουσία εκπροσώπου του γενικού γραμματέα.
«Η συνάντηση θα είναι χωρίς ημερήσια διάταξη με απώτερο στόχο να συζητηθούν όλες οι πτυχές του Κυπριακού, ώστε να δημιουργηθεί δυναμική που να οδηγήσει σε πραγματικό διάλογο για λύση του προβλήματος στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ» ανέφερε ο Κύπριος αξιωματούχος.
Ο κ. Παπαπέτρου διευκρίνισε επίσης ότι, εάν χρειαστεί, όλα τα άτυπα έγγραφα που έχουν καταθέσει έως τώρα τα Ηνωμένα Έθνη θα τεθούν στο τραπέζι και επισήμανε πως για την ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει σε ισχύ η βάση που δημιουργήθηκε στις έως τώρα εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.
«Οι εξελίξεις θα μελετηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει στις 27 Νοεμβρίου» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 793 παραβάσεις
- «Ο Μάικ Τζέιμς αυτοπροτάθηκε στη Μπαρτσελόνα»
- Εννέα συμφωνίες υπέγραψαν Μητσοτάκης και Μακρόν – Τι περιλαμβάνουν
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Παναγιώτης Δουδωνής: Ληστεία μετά φιλοδωρήματος τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
- Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι δολοφονήθηκε ο 27χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- Μάγια: Mια αίθουσα συμβουλίου αποκαλύπτει πώς άλλαξε η εξουσία πριν από 1.000 χρόνια
- Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και το Σύνταγμα: Μια λεπτή ισορροπία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442