Η Ferrari πιέζει να παραμείνουν στο πρόγραμμα και τα δύο GP της Ιταλίας
Η Ferrari, που έχει συνδέσει το όνομά της με τα Grand Prix της Formula 1, θα εκμεταλλευτεί, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρός της, Luca di Montezemolo, όλη της τη δύναμη και την επιρροή, προκειμένου να διατηρήσει στο πρόγραμμα των αγώνων τα δύο ιταλικά Grand Prix.
Η Ferrari, που έχει συνδέσει το όνομά της με τα Grand Prix της Formula 1, θα εκμεταλλευτεί, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρός της, Luca di Montezemolo, όλη της τη δύναμη και την επιρροή, προκειμένου να διατηρήσει στο πρόγραμμα των αγώνων τα δύο ιταλικά Grand Prix.
Τους τελευταίους μήνες γίνονται προσπάθειες να προστεθούν στο πρόγραμμα νέοι αγώνες και, κατά συνέπεια και νέες αγορές, όπως η Ρωσία, το Λίβανο και η Κίνα. Ωστόσο, κανείς δεν επιθυμεί οι αγώνες να αυξηθούν και να ξεπεράσουν τους 17 που είναι αυτή την περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι από τους ήδη υπάρχοντες θα πρέπει να αφαιρεθούν από το πρόγραμμα. Καθώς λοιπόν η Ιταλία είναι η μόνη χώρα που φιλοξενεί δύο Grand Prix, το ιταλικό στην πίστα της Monza και του Αγίου Μαρίνου στην πίστα της Imola, υπάρχουν πολλές πιθανότητες κάποιο από αυτά να πάψει να διεξάγεται.
Θέλουμε να διατηρήσουμε και τα δύο Grand Prix και θα χρησιμοποιήσουμε όλη μας την επιρροή για να το πετύχουμε δήλωσε ο πρόεδρος της Scuderia, ο οποίος όμως επιθυμεί παράλληλα να επεκταθεί η Formula 1 και σε νέες χώρες.
Η Formula 1 έχει καθιερωθεί στην Ευρώπη, ιστορικά είναι πολύ δυνατή στη Νότιο Αμερική, αλλά πρέπει να βελτιωθεί στις ΗΠΑ, ενώ σε λίγα χρόνια η Κίνα θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα αγορά. Επομένως, η Κίνα λοιπόν θα πρέπει να αποτελεί στόχο για εμάς τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια, εάν θέλουμε το πρωτάθλημα να λέγεται παγκόσμιο κατέληξε ο Luca di Montezemolo.