Έναντι δύο εκατ. δολαρίων πωλήθηκε το χειρόγραφο του Κέρουακ Στο δρόμο
Σε 2,2 εκατ. δολάρια (869 εκατ. δραχμές) έφτασε η τιμή πώλησης του γνήσιου δακτυλογραφημένου χειρογράφου του βιβλίου Στο Δρόμο, έργου του Αμερικανού συγγραφέα Τζακ Κέρουακ. Η δημοπρασία έγινε από τον οίκο Christies και η τιμή ήταν η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί ποτέ σε ανάλογη δημοπρασία.
38
Σε 2,2 εκατ. δολάρια (869 εκατ. δραχμές) έφτασε η τιμή πώλησης του γνήσιου δακτυλογραφημένου χειρογράφου του βιβλίου Στο Δρόμο, έργου του Αμερικανού συγγραφέα Τζακ Κέρουακ. Η δημοπρασία έγινε από τον οίκο Christies και η τιμή ήταν η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί ποτέ σε ανάλογη δημοπρασία.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο νέος κάτοχος του χειρογράφου, μήκους 36 μέτρων, είναι ο Τζιμ Ίρσεϊ, ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Colts από την Ινδιανάπολη. Μετά το τέλος της δημοπρασίας, ο Ίρσεϊ δήλωσε: «Πιστεύω ότι τίποτα δεν ανήκει στην ιδιοκτησία κάποιου σε αυτό τον κόσμο. Εγώ ήθελα να είμαι σίγουρος ότι το έργο θα παραμείνει στην Αμερική και ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε ανθρώπους να το απολαύσουν.»
Το βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε το 1957, περιγράφει τις περιηγήσεις του Κέρουακ μαζί με τον Νιλ Κάσαντι στην Αμερική, αλλά και τους πειραματισμούς του με το σεξ και τα ναρκωτικά. Έγινε το βιβλίο – σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς Αμερικανών, των μπιτ, που ήθελαν να διαφοροποιηθούν έναντι των συμβάσεων και του κομφορμισμού της κοινωνίας.
Ο Τζακ Κέρουακ πέθανε το 1969, σε ηλικία 47 ετών. Από το θάνατό του το χειρόγραφο ανήκε στην οικογένειά του. Το βιβλίο Στο δρόμο έχει πωλήσει τρία εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 25 γλώσσες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών



