66

Επτά χρόνια είχε να κερδίσει η εθνική μας ομάδα των ανδρών την αντίστοιχη της Ρωσίας. Η τελευταία φορά ήταν το 1994, όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε επιβληθεί με 3-2 των Ρώσων στο πλαίσιο του Cosmovolley. Την Παρασκευή η ελληνική ομάδα θυμήθηκε πώς είναι να κερδίζεις μια ισχυρή ομάδα, καθώς επικράτησε με 3-1 της ρωσικής στο ΣΕΦ για τη δεύτερη αγωνιστική του World League.

Με όπλα της το μπλοκ και το σερβίς, η ομάδα του Στέλιου Προσαλίκα αποδυνάμωσε την αντίπαλό της, που δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει. Χαρακτηριστικά της μορφής του αγώνα ήταν δύο στατιστικά στοιχεία: το μπλοκ (15 έκανε η εθνική μας ομάδα, αντί οκτώ της ρωσικής) και το σερβίς (η Ελλάδα πήρε δέκα άσους και η Ρωσία μόλις έναν).


Η ελληνική υπεροχή στο φιλέ εκφράστηκε με την πολύ καλή απόδοση των Χατζηαντωνίου και Πανταλέων, δυνατά ήταν τα σερβίς των Γκιούρδα και Κουρνέτα, και σταθερά καλή υπήρξε η παρουσία των Μπάεφ και Ρουμελιώτη.


Τα σετ: 25-18 (21), 27-25 (29), 22-25 (25), 25-20 (24)


Ελλάδα: Γκιούρδας 15, Χατζηαντωνίου 10 (4 μπλοκ), Πανταλέων 12 (3 άσοι), Ρουμελιώτης 12.3, Μπάεφ 18.8, Κουρνέτας 3.3/ λ- Δημητρακόπουλος, Τσακιρόπουλος, Κοβάτσεφ, Κυριαζής, Καζάζης


Ρωσία: Σουλέποφ 12.3, Καζακόφ 2.5, Γιακόβλεφ 9.8, Ουσάκοφ 1, Γκερασίμοφ 4, Σαβέλιεφ 13/ λ- Μίτκοφ, Τετιούχιν 3.5, Κοσάρεφ 2, Εγκόρτσεφ 4.8

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ