Το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Μυγδονίας – Θεσσαλονίκης εγκαινίασε ο ΥΠΠΟ
Το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Μυγδονίας στη Λητή του Νομού Θεσσαλονίκης εγκαινίασε χθες, Κυριακή, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ΥΠΠΟ εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, χάρη στις ενέργειες της δημοτικής αρχής, εγκαινιάστηκε μια εστία τοπικού λαϊκού πολιτισμού, που, όπως τόνισε, «είναι η μήτρα από την οποία απορρέει γενικά ο πολιτισμός σε μία χώρα».
45
Το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Μυγδονίας στη Λητή του Νομού Θεσσαλονίκης εγκαινίασε χθες, Κυριακή, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ΥΠΠΟ εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, χάρη στις ενέργειες της δημοτικής αρχής, εγκαινιάστηκε μια εστία τοπικού λαϊκού πολιτισμού, που, όπως τόνισε, «είναι η μήτρα από την οποία απορρέει γενικά ο πολιτισμός σε μία χώρα».
«Χαίρομαι γιατί το μουσείο που εγκαινιάζουμε μπορεί μεν να λέγεται Λαογραφικό Μουσείο Λητής, αλλά είναι, κατά βάθος, ένα μουσείο τοπικής ιστορίας, ένα μουσείο που αγκαλιάζει όλες τις πλευρές της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, σε ένα τόπο πολύ κοντά στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει πλουσιότατη και συνεχή παράδοση, αλλά και πολύ μεγάλη επίδοση σε αυτό που λέγεται τοπικά έθιμα, παραδόσεις και λαϊκά δρώμενα» επισήμανε στην ομιλία του ο υπουργός Πολιτισμού.
Το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Μυγδονίας θα ενταχθεί στο λαογραφικό δίκτυο της Επικράτειας Πολιτισμού, ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας τα οφέλη που θα προκύψουν για το νέο μουσείο στο επίπεδο της τεχνογνωσίας, των επιχορηγήσεων και της διασύνδεσης με άλλα μουσεία. «Το ίδιο επιχειρούμε να κάνουμε και με μεγάλα και καταξιωμένα μουσεία, όπως το Λαογραφικό Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη, που και αυτό πρέπει να επανασυνδεθεί με το υπουργείο Πολιτισμού» τόνισε ο ΥΠΠΟ.
Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε επίσης ότι το Δερβένι θα ενταχθεί στο Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και ότι στην περιοχή αυτή μπορεί να δημιουργηθεί ένας χώρος φύλαξης των αρχαιολογικών ευρημάτων και μια αίθουσα εκθέσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς ευθείες διαπραγματεύσεις και προωθούν κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Με έρανο η αγορά
- Το υποτιμημένο γεν και η επιστροφή της Ιαπωνίας στην πυρηνική ενέργεια
- Συρία: Έτοιμο το προκαταρκτικό πλαίσιο για τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στη Δαμασκό και τους Κούρδους
- FT: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες απορρίπτουν την πρόταση της ΕΕ για «made in Europe» οχήματα
- Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα ξανά στην 11η θέση





