69

Το πρώην «Σκαθάρι» σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ είναι ο πλουσιότερος μουσικός της Βρετανίας με προσωπική περιουσία που ανέρχεται στα 713 εκατ. στερλίνες (387 δισ. δραχμές), σύμφωνα με τη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων που δημοσιεύουν οι Sunday Times.

Η εφημερίδα δημοσιεύει κάθε χρόνο τη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων της, στον τομέα που ο καθένας δραστηριοποιείται, καθώς και μία γενική λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων ανεξαρτήτως πεδίου δραστηριοποίησης. Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των πλουσιότερων μουσικών, ενώ το περασμένο έτος ήταν μέσα στη δεκάδα αλλά όχι στην πρώτη θέση.


Η περιουσία του καλλιτέχνη αυξήθηκε αφού κληρονόμησε μεγάλο μέρος της περιουσίας της γυναίκας του Λίντα που πέθανε, αλλά και από τις πωλήσεις του άλμπουμ Οne των Beatles, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του γκρουπ. Ο ΜακΚάρτνεϊ βρίσκεται στην 36η θέση της γενικής λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων της Βρετανίας.


Όπως μεταδίδει το BBC, στον κατάλογο ακολουθεί, δεύτερος, ο Αντριου Λόιντ Βέμπερ με περιουσία 420 εκατ. στερλίνες (228 δισ. δραχμές), η Μαντόνα και ο σύζυγός της Γκάι Ρίτσι βρίσκονται στην έκτη θέση με 180 εκατ. στερλίνες (97 δισ. δραχμές) και με 150 εκατ. στερλίνες (81 δισ. δραχμές) περιουσία έπονται οι Μικ Τζάγκερ, σερ Έλτον Τζον, ενώ ο Κιθ Ρίτσαρντς των Rolling Stones είναι στη δέκατη θέση με περιουσία 130 εκατ. στερλίνες (70 δισ. δραχμές).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ