
Η Ξάνθη πήρε τους τρεις βαθμούς με 1-0
Η διαφορά ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ηρακλή, το πιο αδιάφορο ίσως παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής της Εθνικής κατηγορίας, ήταν ότι οι γηπεδούχοι ήθελαν να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους. Το κατάφεραν χάρη σε πέναλτι του Κεχαγιά στο 77ο λεπτό, και επικράτησαν με 1-0, απέναντι σε μια ομάδα που χρησιμοποίησε ως αλλαγές τρεις τερματοφύλακες, αφού ο Αναστασιάδης δεν συμπλήρωνε αποστολή.
57
Η διαφορά ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ηρακλή, το πιο αδιάφορο ίσως παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής της Εθνικής κατηγορίας, ήταν ότι οι γηπεδούχοι ήθελαν να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους. Το κατάφεραν χάρη σε πέναλτι του Κεχαγιά στο 77ο λεπτό, και επικράτησαν με 1-0, απέναντι σε μια ομάδα που χρησιμοποίησε ως αλλαγές τρεις τερματοφύλακες, αφού ο Αναστασιάδης δεν συμπλήρωνε αποστολή.
Ιδιαίτερα το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Ξάνθης ήταν πολύ κακό, αφού οι δύο ομάδες είχαν πολύ αργό τέμπο και καμία διάθεση για ποδόσφαιρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία αξιόλογη φάση δεν μπορεί να καταγραφεί στα πρώτα 45 λεπτά, και για τους φιλοξενούμενους το γεγονός ότι παρατάχθηκαν στην Ξάνθη χωρίς δέκα βασικούς τους ποδοσφαιριστές αποτελεί κάποια δικαιολογία. Για τους γηπεδούχους όμως δεν υπάρχει καμία.
Την επιθετική ανυπαρξία της ομάδας του διέγνωσε στο ημίχρονο και ο τεχνικός της Ξάνθης, Νίκος Καραγεωργίου, ο οποίος προσπάθησε κάτι να αλλάξει βάζοντας στο παιχνίδι τον νεαρό Καούνο στη θέση του Τουρσουνίδη. Έτσι κι έγινε…
Η Ξάνθη έγινε πιο μαχητική, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισε να απειλεί με αξιώσεις την εστία των φιλοξενουμένων. Μάλιστα, στο 65ο λεπτό ο Κεχαγιάς βρέθηκε λίγο πριν από το γκολ, όταν σε τετατέτ με τον Ράινκε, το σουτ που έκανε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ό,τι δεν πέτυχε σε εκείνο το λεπτό ο αρχηγός της Ξάνθης, το πέτυχε δώδεκα λεπτά αργότερα. Στο 77 ο Καούνος μπήκε επικίνδυνα στα καρέ του Ηρακλή, ο Αλεξόπουλος στην προσπάθειά του να τον ανακόψει τον ανέτρεψε, και ο διαιτητής κ. Παπαδάκος έδειξε την «εσχάτη των ποινών».
Ο Κεχαγιάς ανέλαβε και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι γράφοντας το 1-0. Η απάντηση του Αγγελου Αναστασιάδη ήταν να ρίξει στον αγώνα και τις τρεις αλλαγές του, τους… τρεις τερματοφύλακες που είχε στον πάγκο και οι οποίοι δεν κατάφεραν να αλλάξουν την πορεία του αγώνα.
Ξάνθη: Μπούτσεκ, Γελαδάρης, Παπαδημητρίου, Τουρσουνίδης (46 Καούνος), Ζαπρόπουλος, Γιανότσκο, Σφακιανάκης, Κεχαγιάς, Ζωγραφάκης (58 Πουρσαϊτίδης), Γκάγκερ, Ζουμπούλης (90 Δημητριάδης).
Ηρακλής: Ράινκε, Αδαμίδης, Αλεξόπουλος, Μούτσιος (84 Διλμπέρης), Φοφόνκα (82 Στογιάννης), Σαπουντζής, Ταβλαρίδης, Στεφανίδης (79 Δινόπουλος), Χατζί, Σμετ, Καλαμπάκας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημοσκόπηση: Η λέξη «συγκάλυψη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση λένε 7 στους 10 – Χάνει έδαφος από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ
- Ευρώπη: Αυτά είναι τα κορυφαία καλοκαιρινά σποτ που επιλέγουν οι τουρίστες – Η Ελλάδα δεν λείπει από την λίστα
- Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ κλέβει ένα Grammy και λεηλατεί μια έπαυλη με τις φίλες της
- Βόλος: Στις φλόγες τυλίχθηκε ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε 12χρονο παιδί στην Αθήνα
- Γιουβέντους – Τζένοα 2-0: Οι «Μπιανκονέρι» παραμένουν σε απόσταση «βολής» από την 4άδα



