
Η Universal εξαγοράζει το Emusic.com
Μία από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες του κόσμου, η Universal, προχωρά στην αγορά του διαδικτυακού δισκοπωλείου Emusic.com έναντι 24,6 εκατομμυρίων δολαρίων (9,291 δισ. δραχμές).
39
Μία από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες του κόσμου, η Universal, προχωρά στην αγορά του διαδικτυακού δισκοπωλείου Emusic.com έναντι 24,6 εκατομμυρίων δολαρίων (9,291 δισ. δραχμές).
Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Ιουνίου και θα παραχωρήσει στην Universal τον εκτενή κατάλογο 165.000 τραγουδιών σε φόρμα mp3 της Emusic.com, αλλά και συμφωνίες συνεργασίας με 700 ανεξάρτητους καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρείες. Υπό τον έλεγχο της Universal θα τεθούν επίσης οι δικτυακοί τόποι RollingStone.com και DownBeat.com.
To διαδικτυακό δισκοπωλείο Emusic πωλεί από το δικτυακό του τόπο mp3 έναντι περίπου ενός δολαρίου (378 δρχ.) το καθένα ή απεριόριστο αριθμό τραγουδιών σε συνδρομητές που πληρώνουν περίπου δέκα δολάρια (3.800 δρχ.) μηνιαία για συνδρομή ενός έτους.
Με την κίνηση αυτή προστίθεται ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των ενεργειών της Universal για τη διανομή μουσικής μέσω Διαδικτύου. Η εταιρεία έχει ήδη σχηματίσει «ντουέτο» μαζί με τη Sony Music Entertainment, με την οποία θα παρέχει στο άμεσο μέλλον τη συνδρομητική υπηρεσία Duet. Πρόσφατα μάλιστα οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία μη αποκλειστικής συνεργασίας με τη γνωστή διαδικτυακή πύλη Yahoo! για την παροχή της υπηρεσίας τους από το δικτυακό της τόπο. Η Universal, επίσης, επέτρεψε στο δικτυακό τόπο RioPort να εμπορεύεται τα τραγούδια του πλούσιου ρεπερτορίου της μετά την υπογραφή συμφωνίας με τον όμιλο MTVi της Viacom, ο οποίος έχει υπό τον έλεγχό του και τα MTV.com και VH1.com.
Το Μάρτιο το Emusic.com είχε υποβάλει μήνυση κατά της Napster με την κατηγορία ότι μέσω της υπηρεσίας της διακινούνται δικά της μουσικά κομμάτια, τα οποία η ίδια πωλεί στους χρήστες έναντι χρηματικού ποσού.
Η μήνυση εκκρεμεί όπως, άλλωστε, και άλλες που έχουν υποβληθεί από ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες. Τη Μ.Τρίτη το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει εάν θα εξετάσει κάθε μήνυση ξεχωριστά ή από κοινού ως μαζικές μηνύσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δήμος Λαρισαίων: Εκτός αστικού ιστού το Τελωνείο
- Πέθανε ο Τόνι Γουίλσον, o άνθρωπος πίσω από το hit «You Sexy Thing»
- “Εσύ έχεις Σήμα στην επιχείρησή σου;”
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα από τον 6ο όροφο – Σε φιλικό περιβάλλον μεταφέρεται το παιδί
- Δήμος Σερρών: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από υδροστόμια σε οκτώ τοπικές κοινότητες
- ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία για το αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό

